Лудогорец обърна Левски в Разград и вече има 9 точки преднина в класирането (ВИДЕО+СНИМКИ)

Адениджи даде надежди на "сините", Вандерсон и Марселиньо осигуриха 12-ия пореден успеха на "орлите"

Лудогорец обърна Левски в Разград и вече има 9 точки преднина в класирането (ВИДЕО+СНИМКИ)

Лудогорец стигна до трудна победа с 2:1 над Левски в дербито на 16-ия кръг в Първа професионална лига. Левски започна ударно срещата и откри резултата в 6-ата минута чрез Адениджи. „Сините” показаха стабилна и компактна игра, но след почивката не удържаха на натиска на домакините и позволиха Лудогорец да направи пълен обрат. Вандерсон изравни в 70-ата минута, а дванайсет по-късно асистира на резервата Марселиньо, който оформи крайното 2:1. След 12-ия пореден успех в шампионата  Лудогорец е вече с 9 точки преднина пред Левски.

Левски направи отлично първо полувреме, в което съумя да неутрализира интернационалното нападение на домакините, като от друга страна застраши на няколко пъти вратата на Владо Стоянов и се оттегли на почивката заслужено с гол преднина.

Груба грешка в отбрана на Лудогорец  в 6-ата минута беше наказана от столичани. Веселин Минев върна назад към Моци, топката мина под крака на румънеца и Адениджи овладя, напредна по левия фланг и с удар в близкия на стража ъгъл откри резултата.


„Орлите” имаха отлична възможност да се върнат бързо в мача, но Мисиджан пропусна от чиста позиция. Кафу получи на ръба на засадата, нахлу в пеналта, но не успя да задържи, вместо това топката продължи към Мисиджан, който от 2-3 метра не успя да намери очертанието на вратата.

Лудогорец имаше предимство във владеенето на топката и наложи преса на съперника си, но Левски показа стабилна игра в отбрана и отговаряше с мълниеносни контри.

Именно при такава в 23-ата минута Левски стигна до второ попадение, което бе отменено акуратно заради засада. Адениджи организира нападението на „сините” и центрира към Нар, който от границата на пеналта пробва удар, но не уцели точно кълбото. Топката попадна в Аниете, който вкара за втори път, но бе в положение на засада при удара на Нар.

В края на полувремето Лудогорец усили натиска си в полето на гостите, но без успех.

Динамиката се запази и през второто полувреме, а „орлите” в рамките на една минута имаха на два пъти възможност да изравнят. В 52-ата след центриране от корнер Дяков отклони с глава към далечната греда, където Кафу необезпокояван можеше да изравни на празна врата, но би в напречната греда.

Секунди след това при удар с глава на капитана Дяков затрудни максимално Йоргачевич, но все пак стража на Левски опази мрежата си суха.

В 70-ата минута отбраната на Левски се пропука и домакините стигнаха до изравнително попадение. Натанаел центрира отляво, а Вандерсон надскачайки двама бранители прати с глава топката в мрежата на Йоргачевич.

Сисиньо също пробва мерника си, но вратарят на Левски с плонж улови кълбото.

Марселиньо влезе като резерва в 63-ата минута и изигра ключова роля за успеха на „орлите”. В 82-ата минута Вандерсон центрира от фаул в полето на Левски, там Марселиньо отклони с глава и покачи на 2:1.

В последните минути на срещата „сините” имаха възможност да изравнят след удар на Адениджи, но Владо Стоянов запази преднината на своя тим.

Така двубоят завърши при резултат 2:1 в полза на Лудогорец.

Николай Костов определи групата за Славия

Николай Михайлов се завръща в списъка

НА ЖИВО: Пирин - Етър 0:0

Сблъсъкът в Благоевград започва в 14:00ч.

Костадин Димитров подписва довогорите за довършването на стадионите на Локо Пд и Ботев Пд

Добри новини за двата големи отбора на Пловдив

Съдия притесни Черно море преди мача под тепетата

Валентин Железов ще свири срещата на "Колежа"

Вальо Михов - Гонзо ще ви гледа в очите, а не зад гърба

Бившият президент на БФС призова за обединение

Ас на Витоша (Бистрица) е обект на интерес от професионални клубове

Николай Замфиров има 3 гола в петте си изиграни мача за "тигрите" до момента

Пьотровски донесе 180 000 евро в касата на Лудогорец

Звездата на разградчани ще участва на Евро 2024 това лято

Деветият в Полша си хареса Турицов

Защитникът на ЦСКА е почти сигурно напускащ след края на сезона

Левски иска да продължи положителната серия при домакинството на Славия

"Сините" приемат столичния си съперник на "Герена" от 19:00ч.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки