Сензациите в пресата: Английският провалил Йорданеску

И още: Нефтохимик с ултиматум за ЦСКА; Берое желае Томаш, но той отказал; Фиорентина дава 4 млн. евро за Кешерю; Локо Пд с премия, ако влезе в тройката

Сензациите в пресата: Английският провалил Йорданеску
Сензациите в българската спортна преса на 1 декември 2016 г.:
 
„Меридиан Мач”: Английският провалил Йорданеску
 
Една от причините за провала на Едуард Йорданеску в ЦСКА-София е проявяваното от треньора високомерие и английския език, който той използвал при общуването с всички в отбора, научи „Меридиан Мач". Румънският треньор е водил заниманията и разборите на английски без преводач, а на най-говоримия в света език е поставял и тактическите задачи на футболистите си. Това е изолирало немалка част от отбора, които определено не разбирали добре Йорданеску и не можели да участват пълноценно в занимания. Така в отбора се е получил естествен подбор, което е и причината в ерата „Йорданеску" титулярният състав да бъде изграден предимно от чужденци.
 
С указанията на румънеца не са имали проблеми само някои от родните футболисти, сред които Станислав Манолев и Божидар Чорбаджийски, но езиковата бариера е попречила  на   редица други, като отстранения временно от тима Борис Галчев, Кристиян Малинов, Александър Дюлгеров, Пламен Гълъбов и Кирил Десподов.
 
Както е„ известно, Йорданеску си тръгна от „Армията" по взаимно съгласие и няма нито да получи неустойка, нито той да плаща на клуба. 


„Меридиан Мач”: Бомба от Италия! Фиорентина дава 4 млн. евро за Кешерю
 
Един от емблематичните италиански отбори -Фиорентина, дава 4 млн. евро за нападателя на Лудогорец Клаудиу Кешерю, съобщи „Калчомеркато". Той е бил наблюдаван от човек на „виолетовите" в мачовете с Арсенал и Базел на „Васил Левски". Припомняме, че румънецът се отчете с попадение срещу „артилеристите" за 2:0.
 
От началото на сезона Кешерю, който игра и на
Евро 2016, е с впечатляващ актив - 16 гола в 24 срещи, а балансът му след пристигането в Разград също е отличен - 31 попадения в 52 срещи.
 
Вече се писа, че и Лацио е готов да привлече Кешерю, но това бе опровергано от личния агент на нападателя. Иначе не е тайна, че римските „орли" следят под лупа друг от атакуващите играчи на Лудогорец - Джонатан Кафу.
 
 
„Меридиан Мач”: Берое желае Томаш, но той отказал
 
Интересна новина изненада Стара Загора преди местното дерби между Верея и Берое. „Меридиан Мач" научи, че часове след уволнението на Александър Димитров от ръководството на „зелените" са се свързали с наставника на Верея Александър Томаш и са го поканили да поеме отбора. Самият треньор обаче е отказал офертата и е предпочел да остане във Верея, тъй като според него още му било рано да води отбор с амбиции за евроучастие. В преговорите се е включил дори и близкият до Томаш Димитър Бербатов. Бившият защитник на ЦСКА пое Верея в началото на сезона, като преди това работи в Банско и Локо (ГО).
 
Иначе 38-годишният търновец познава отлично Берое, тъй като е играл в тима, а именно там са и първите му стъпки като треньор. През 2012/13 Томаш е помощник на Петър Хубчев при „зелените".
 
След отказа на Томаш ръководството на Берое реши да смени политиката и вместо да следва линията с млад наставник, какъвто бе Александър Димитров, даде отбора на Ферарио Спасов. Друг въпрос е, че резултатите на мустакатия спец под Аязмото поне към момента не отговарят на очакванията и амбициите на феновете и шефовете.
 
 
„7 дни спорт”: Локо Пд с премия, ако влезе в тройката
 
До края на годината "черно-белите" гонят изравняване на рекорд за поредни победи
 
Босът на Локомотив Пд Христо Крушарски за пореден път може да прояви голяма щедрост към отбора си. Собственикът на "черно-белите" върна премиите след успеха в дербито на Пловдив над Ботев, а може да даде бонус и за успеха на Герена преди няколко дни. До края на годината обаче Крушарски най-вероятно ще се бръкне дълбоко, при положение че отборът му влезе в тройката.
Именно такава уговорка има между бизнесмена и футболистите още от лятото, научи "7 дни спорт". Мартин Камбуров и компания са се договорили с Крушарски за сериозна премия, която ще се дели между всички играчи. В момента Локомотив е само на точка зад Черно море, който заема третата позиция.
 
Вчера на Лаута дойде и добра новина, след като има вероятност ветеранът Ванчо Траянов най-вероятно да се завърне в състава за петъчното домакинство на Черно море. Македонецът отпадна от състава за двубоя с Монтана, спечелен с 2:0. Причината да не е сред 18-те за двубоя с монтанци бе напрежението, което ветеранът чувства в мускулите.
 
Иначе до края на годината Локомотив може да изравни едно от най-добрите постижения в историята си. Пловдивчани, които в момента са в серия от 3 поредни успеха, могат да ги направят 6, ако бият в домакинствата на Черно море и Славия, както и при гостуването на Лудогорец. В последните 15 години Локо само на два пъти има 6 поредни победи. Първият е в шампионския сезон 2003/04, когато тимът тръгна с 6 поредни успеха, и тази пролет под ръководството на Илиан Илиев.
 
 
„Труд”: Нефтохимик с ултиматум за ЦСКА
 
Играчите и треньорското ръководство на „Нефтохимик" са получили ултиматум от шефовете на клуба за положителен резултат в предстоящия мач с ЦСКА. „Зелените" дори са били глобени с 300 лева за тежкото поражение от „Дунав" с 0:3, а ръководството е поискало коренна промяна в играта още за мача с „червените".
 
Въпреки крайната мярка не е изключено на „Лазур" да бъдат надъхани със завишени премии за мача с ЦСКА.
„Шейховете" имат да си връщат и за тежкото поражение от първия полусезон на „Българска армия" с 1:5. За наставника на домакините Христо Янев това ще бъде първи мач като треньор срещу бившия му отбор.
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки