Лудогорец не може да разчита на Венгер

В Арсенал са се примирили с второто място в групата

Лудогорец не може да разчита на Венгер

Казано в прав текст - Лудогорец не може да разчита на Арсе­нал, и конкретно на Арсен Венгер, за твърда победа в Базел, която да класира българския отбор за фа­зата на елиминациите в Лига Ев­ропа. Аз лично не очаквам „гънърите" да победят в Швейцария. А и не вярвам, ако не бият във вторник, да бъдат разбити от критики в ме­диите, както ня­кои мои колеги смятат. Просто основната бленда на нагласата е безразличие към този двубой.

Причината е яс­на - Венгер се е примирил с вто­рото място в гру­пата с оглед дома­кинството на Па­ри Сен Жермен в срещата с Лудого-рец. Ситуацията при равни точки е същата, като при вашия отбор и Базел - везните се накланят от пре­ките двубои. Как­то Лудогорец има след двете равен­ства преимущест­вото на гол на чужд терен, така и ПСЖ едни гър­ди напред с 2:2 в Лондон след 1:1 в първия пряк сблъ­сък у дома.

Подозирам, че Арсенал ще се представи на „Санкт Якоб Парк" във вторник с титулярен със­тав, подобен на този от загубения домакински чет­въртфинал за Ку­пата на лигата със Саутхемптън тази седмица. Не знам дали Венгер смята пак да заложи на Холдинг в защи- тата и на Рен-Аде-лед - може би не. Но със сигурност мениджърът вече е направил съста­ва си за Базел без Санчес и Йозил. На вратата пък е планиран Оспина, който по принцип пази в Шампионс­ката лига вместо Петер Чех - титу­ляр в Премиър-лийг. Всъщност Венгер вече е приел за даденост, че ПСЖ бие. Аз лично мисля, че той наистина е прав. Съответно това, което се случи в Базел, ня­ма абсолютно ни­какво значение. Както вече стана дума, Арсенал та­ка и така си е вто­ри заради първия критерий за пр< ките двубои. Ако наистина имаше някакъв реален залог в Швейца-

рия, тогава щеше да бъде друга би­ра. Но Арсен вече си „е направил" крайното класира­не.

От друга стра­на, както се раз- вива този сезон в Шампионската лига, първото място в Група А не дава кой знае какво предимство при жребия за ос-минафиналите, както по принцип сме свикнали да приемаме предни години. Ясно е, че победителите в групите са поста­вени, а вторите -непоставени. Ар­сенал не може да се срещне с ПСЖ, защото са били в един предварите­лен поток, и с Лестър или Ман Сити, защото са от една страна.

Ако по някакво изклю- ! чително ; стечение на обс­тоятелствата хо­рата на Венгер за­вършат на първо­то място, техни евентуални про­тивници са Бен-фика, Байерн Мюнхен, Леверку-зен или Борусия Дортмунд. Ако са втори, ги чакат Реал, Атлетико Мадрид, Барсело­на, Монако и На-поли. Да, при вто­рия случай има по-малък шанс да се хване някой „по-лек" мач. Но някаква голяма разлика няма.

Колкото до Лу­догорец, убеден съм, че българският шампион ще вкара гол в Париж. Но цената за не­го ще е два-три в полза на Пари Сен Жермен. Ре­зултатът на Арсе­нал в Базел би имал значение единствено ако Лудогорец напра­ви равен или бие във Франция. Но при най-неочаква­ния вариант - три български точки в Париж, мачът на „топчиите" пак няма да има значение, но този път за вас, нали?

Мартин Липтън, заместник-шеф на спортния отдел на вестник „Сън” специално за „Меридиан мач”

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки