Борнемут направи фантастичен обрат срещу Ливърпул (ВИДЕО+СНИМКИ)

Двубоят на „Голдсандс стейдиъм” завърши при резултат 4:3

Борнемут направи фантастичен обрат срещу Ливърпул (ВИДЕО+СНИМКИ)

Борнемут постигна впечатляваща победа над Ливърпул в мач от 14-ия кръг на Висшата лига. Срещата на „Голдсандс стейдиъм” завърши при резултат 4:3. „Черешките” на два пъти изоставаха с два гола на два пъти, но с гол в добавеното време на Нейтън Аке тимът на мениджъра Еди Хау взе трите точки.

 

Гостите от Ливърпул поведоха с два гола на Садио Мане и Дивок Ориги през първото полувреме, които паднаха в рамките на две минути. В 20-ата минута Мане бе изведен отлично с пас от дълбочина, овладя, навлезе в наказателното поле и сам срещу вратаря Боруц не сгреши.

 

Белгийският футболист на „червените” покачи на 2:0 след неразчетено излизане на Боруц. Ориги мина покрай вратаря и отправи добре премерен удар от неубеден ъгъл.

 

След почивката Борнемут получи правото да изпълни дузпа. В 55-ата минута Джеймс Милнър извърши нарушение срещу Райън Фрейзър в наказателното поле. Калъм Уилсън застана зад топката и прати в долния ляв ъгъл на вратата, пазена от Лорис Кариус.

 

Ливърпул си върна преднината от два гола след хубаво изпълнение от дистанция на Емре Джан, който получи топката след пробив на Мане в 63-ата минута.

 

Отборът на Борнемут показа характер и не спря да атакува и търси своите шансове. За 2:3 се разписа Райън Фрейзър в 75-ата минута. Това завърши бърза контраатака на „черешките”, започнала след лошо изчистване от страна на защитата на Ливърпул.

 

Стив Кук направи 3:3 и накара „Голдсандс стейдиъм” да избухне в радост. Това се случи след само три минути след второто попадение. Еди Хау също не сдържа емоциите си, докато Юрген Клоп изглеждаше повече от угрижен.

 

Драмата бе пълна до края, а спектакълът бе ознаменуван с четвърти гол за Борнемут в третата минута на добавеното време. Нейтън Аке се възползва от неубедителна изява на Кариус и от 2-3 метра се разписа.

 

Ливърпул допусна загуба с 3:4 във Висшата лига за първи път от ноември 2000 година. Тогава, червените отстъпиха пред Лийдс. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки