Странният случай "Левски"

„Сините" загубиха само два пъти и правят героичен сезон, а пак накрая остава горчивината

Странният случай "Левски"

Левски изпраща една доста странна година. Разбира се, не искаме изобщо да подценяваме срещата с Нефтохимик, която тепърва трябва да се изиграе. „Шейховете" на Христо Янев са способни да поднесат изненада срещу всеки съперник, както го направиха и с Ботев. При все, че остава тази среща, е време за някаква равносметка не само за този сезон, а и за цялата година. А тя бе повече от странна за Левски, защото „сините" определено направиха крачка напред, а в същото време остава горчивина.

 

През миналия сезон тимът завърши твърдо втори зад Лудогорец и с лекота се върна в Европа, след като бе пропуснал два пъти да види турнирите. Това си е крачка напред, откъдето и да го погледнем. За цялата есен пък тимът загуби реално само два пъти - срещу Локо (Пд) и Лудогорец в самия край на сезона. И въпреки това изглежда, че сякаш пролет та ще е протоколна и тимът няма да се бори за абсолютно  нищо.  Много, много странен случай...

 

Левски отпадна от Европа без да загуби - с две равенства от Марибор. Левски отпадна от Купата без да загуби - след равенство в редовното време с Черно море и капитулация в продължението. В първенството пък загуби само два пъти за цяла пролет. Какво повече да се очаква на „Герена", след като в този период се смени собственост, УС, спортен директор и треньор, а бяха направени и 3-4 трансфера по средата на сезона? Левски реално прави геройски сезон, какъвто малко хора са очаквали. И пак нещата отиват към това „сините" да не играят за нищо през цялата пролет. Въпреки това, феновете трябва да уважат усилията на този отбор, на всички ръково-дители, треньори и футболисти. Това, че Лудогорец в момента притежава класа, която многократно надвишава родните стандарти, е друг въпрос. Левски обаче за момента прави максималното - да надвива конкуренцията на всички останали отбори и бавно и постепенно да прави крачки нагоре.

 

Дали скоро Левски ще направи финалната стъпка към върха зависи от много организационни, финансови и спортно-технически неща, които трябва да се служат. Посоката обаче изглежда правилна.

 

В-к "Меридиан мач"

Докога БНТ ще тормози феновете с калпави тв коментатори на националите

Tотална излагация на Ивайло Ангелов за пореден път

Щангите превъртяха играта! Върнаха загробил ги президент

Коджабашев почти уби спорта си през 2008 г., сега може да го довърши

Кои са големите губещи от Конгреса на БФС

Венци Стефанов, групичката на Бербатов, Градев и Руди Гела няма да липсват на никого

Барби, пак ли кръв?

Депутатите да инсталират Бербатов за пожизнен президент на БФС със закон

Гонзо спечели титулярното място в може би най-важния мач

Често пренебрегван в националния отбор за сметка на Бербо, Иванов сега е президент на БФС

Защо Бербатов не получи доверието на клубовете

Вижте причините

Шампион пред отказване: ММС няма адекватна политика, при Кралев беше друго

Разказът на Йордан Колев, който се бие за България и все още продава мартеници

Невъзможният избор 7: Най-нелепата кандидатура

Ето какво представлява неадвокатът Георги Градев

НЕВЪЗМОЖНИЯТ ИЗБОР 3: Ще стане ли Гонзо президент на БФС

Вижте кандидатурата му

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки