Венгер може да си ревизира българските благодарности

Двамата с Анчелоти се имат за сродни души и футболни пуритани, обединени срещу... Моуриньо

Венгер може да си ревизира българските благодарности

Миналия вторник вечерта Арсен Венгер търсеше най-подходящите думи, за да изрази благодарността си към Лудогорец, след като вашите шампиони направиха „топчиите" първи в Група А на Шампионската лига с 2:2 срещу ПСЖ в Париж. Подозирам сериозно, че сега, след жребия за 1/8-финалите, той е по-малко благодарен. Нещо повече. Като нищо, след като съдбата го изправи за сетен път срещу Байерн Мюнхен, Венгер може да оттегли българските си благодарности. Или поне да ги ревизира...

 

Статистиката е безпощадна. Арсенал е изхвърчал от Шампионската лига след първия кръг на пролетните елиминации шест поредни сезона, два пъти за сметка на Байерн. И от всички отбори, които „гънърите" можеха да изтеглят като победители в групата, може би само Реал Мадрид е бил по-нежелан от баварците за Венгер.

 

Арсен има дълбока лична връзка с треньора на Байерн Карло Анчелоти, и не само заради тяхната обща кауза срещу Жозе Мауриньо. Двамата се възприемат като сродни души и футболни пуритани.

 

Като цяло този сезон Арсенал има повече шансове срещу Байерн, поне от моята гледна точка. Месут Йозил е отчаян да се докаже срещу шампиона на своята Германия, същото важи и за Шкодран Мустафи. В същото време Алексис Санчес е най-големият фаворит за футболист на годината в Англия. Но пък в Байерн има артилерия от голови заплахи - Левандовски, Мюлер, Рибери, Дъглас Коща, Робен, а така също тимът разполага с брилянтна дефанзивна линия. Без съмнение немският тим е фаворитът в този сблъсък. Разликата този път е може би в това, че Арсенал има предимството на домакин в реванша. „Топчиите" може да изкарат от този факт ред дивиденти.

 

Що се отнася до останалите двойки на 1/8-финалите, в Манчестър Сити са убедени (може би по-убедени, отколкото трябва), че ще преодолеят Монако, докато в случая на Лестър изглежда, че шансовете срещу Севиля са 50/50.

 

Гвоздеят на 1/8-финалите за мен е, ПСЖ срещу Барселона, въпреки че шампионите на Франция трябва да се отърсят от комплекса за малоценност, който имат от европейските колоси.

 

В заключение моята прогноза за 1/4-финалистите е: Манчестър Сити, Реал Мадрид, Борусия Дортмунд, Байерн Мюнхен, Ювентус, Атлетикс Мадрид, Барселона, Севиля.

 

Мартин Липтън, The Sun, за вестник "Меридиан мач"

Потвърдено: Холанд аут за Брайтън

Фодън и Стоунс се завръщат, съобщи Пеп

Рангник призна, че разговаря с Байерн Мюнхен

Селекционерът на Австрия не отрече и, че може да приеме офертата на баварците

Селекционерът на Белгия влезе в битката за треньор на Милан

Доменико Тедеско може да поеме "росонерите" след края на сезона

Чалханоглу: Това Скудето е отмъщението ми към Милан

Халфът не може да забрави отношението на феновете на "росонерите" след трансфера в градския съперник

Грубо: Фенове на Интер изгориха фланелка на Ибрахимович (ВИДЕО)

"Нерадзурите" празнуват Скудетото по странен начин

Мусиала се възхищавал на Меси

"Имитирах го", призна халфът на Байерн Мюнхен

Дъмфрис се надява да поднови договора с Интер

Нидерландецът иска да остане още дълго на "Меаца"

Край на една ера: Легенда на Атлетик Билбао напуска след 15 години

Икер Мунияин обяви решението си в емоционално видео

Килиян Мбапе сменя позицията си в Реал Мадрид

Французинът оставя левия фланг на Винисиус

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки