Кралев: Черно море ще играе на реконструирания "Тича" с ЦСКА

Дунав ще посрещне в собствения си дом Берое след Нова година

Кралев: Черно море ще играе на реконструирания "Тича" с ЦСКА

Черно море ще приеме ЦСКА на своя стадион "Тича" в първия пролетен кръг, обяви спортният министър Красен Кралев в профила си във Фейсбук. Двубоят трябва да се играе във втората половина на февруари - 20-ия кръг на Първа лига трябва да се състои в уикенда на 18 февруари.

 

"Заради трагедията в Хитрино официалното откриване на Градския стадион в Горна Оряховица беше отложено за първия мач на Локомотив ГО след подновяването на първенството през февруари, в който железничарите посрещат Ботев Пд. Тогава ще бъдат официално открити и другите два стадиона, за които правителството отпусна по 1 млн. лв., като Черно море ще играе на реконструирания "Тича" с ЦСКА, а Дунав Русе среща Берое на собствения си стадион", се казва в част от съобщението, публикувано от Кралев в социалната мрежа, цирано от вестник "Тема спорт".

 

Към момента обаче по неясни причини ремонтът на "Тича" все още не е стартирал и не е ясно как съоръжението ще претърпи обновяване за толкова кратки срокове. Все пак варненци ще се опитат да приведат съоръжението си в необходимия вид в срок.

 

На практика до първия пролетен мач има около 65 дни, а по план ремонтът на клубния дом на Черно море трябва да бъде извършен за 60. За този период трябва да бъде изградена дренажна система на игрището, да бъде подменен теренът и да се постави осветление.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки