Само Септември има желание да влиза в елита

Играчите във Втора лига не са научени да работят, а само да живуркат

Само Септември има желание да влиза в елита

Първото, което трябва да се каже за случилото се през есента във Втора лига е, че нивото никак не е високо. Септември игрово прави най-добро впечатление. Мисля, че безспорно като отбор те са най-силни, докато Етър разполага с най-добрите и поточно най-доказаните футболисти. Витоша (Бистрица) е третият отбор, който стои добре тактически и когато искат, могат да правят добра преса. Само Ботев (Враца) пробва да играе 4-4-2, докато всички останали предпочитат схема с един нападател и използват познатото 4-2-3-1. Созопол е много добре като класиране, но чисто игрово не впечатляват. Това е много труден за побеждаване отбор, който разчита основно на колектива, на физиката, на борбата. Въпреки че са назад в класирането, Ботев (Гълъбово) също са много трудни за побеждаване.

 

Що се отнася до дъното на класирането, дори и Левски (Карлово), които малко насила тръгнаха в първенството, не са обречени. Тази победа над Етър в последния кръг им дава шанс да се надяват на спасение.
 
Според мен през пролетта ще доминира Септември. Етър има шанс, ако се стабилизира като клуб, ако се разберат вътре помежду си. От всички клубове в челото само при Септември го има голямото желание да се влезе в Първа лига. Останалите тимове в челните места са там поради лични амбиции на някои треньори, но не и защото целта на отбора е такава.
 
Като цяло във Втора лига са налице много от най-често срещаните негативни явления в българския футбол. Не се дава време на треньорите, няма честност от страна на президентите. Ако някой президент плаща навреме заплатите, това се приема като нещо велико и невероятно, а не като съвсем нормално. Трябва да ви кажа, че докато работех като треньор на Ботев (Bp) видях втрещяващи неща. Налагало ми се е да обяснявам елементарни неща -като например, когато шутираш с понеудобния си крак, къде върху опорния трябва да пада тежестта. Неща, които се учат в детските години. Но в школите се робува на класирания, а не върху обучаването на футболистите. А и не е нужно един млад играч да чака да го учат. Любовта към футбола трябва да го кара сам да учи нещата и да се усъвършенства. Аз навремето сам се учех и сам научавах някои похвати. Имаше и други неща, от които бях потресен. Като това, че хора от ръководството са ми казвали този не го критикувай, че не може да търпи критика, онзин не го натоварвай, че oт малък е свикнал да не го натоварват.
 
Като цяло, нивото във Втора лига е доста по-ниско от Първа, повечето футболисти не са научеши да работят, а само да живуркат. 
 
Бойко Величков за вестник "Меридиан мач"

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки