Интер се приближи към голямата си цел с важна победа (ВИДЕО)

"Нерадзурите" постигнаха втори пореден успех в Серия "А" и трети като гост от началото на сезона

Интер се приближи към голямата си цел с важна победа (ВИДЕО)

Интер победи Сасуоло с минималното 1:0 в мач от 17-ия кръг на италианската Серия "А". За втора поредна седмица "нерадзурите" спечелиха три точки и също така не допуснаха гол във вратата си. Те постигнаха едва третия си успех в 9 мача като гост от началото на шампионата и направиха важна крачка към основната си цел - третото място и футбол с марка "Шампионска лига" през следващия сезон. Големият герой за миланския гранд в двубоя на стадио "Мапей" бе Антонио Кандрева.

Две минути след почивката атакуващият футболист се възползва от неубедителна намеса на вратаря Консили и карамбол в наказателното поле. Топката попадна в краката му, а той не пропусна да се разпише на празна врата. Кандрева отбеляза третия си гол в шампионата и общо четвърти във всички турнири от началото на сезона. Асистенцията за попадението бе записана на Мауро Икарди, който вече има 5 за кампанията, а с повече от него са само трима футболисти - Хамшик, Сусо и Фелипе Андерсон.

До края на срещата Сасуоло, от чийто титулярен състав липсваха редица ключови футболисти, осъществи натиск, но при най-чистото си положение удар на Стефано Сенси от воле бе отразен от Самир Ханданович. Вратарят на Интер също има голяма заслуга за успеха на тима си, тъй като през първото полувреме направи още едно брилянтно спасяване след изстрел на Дефрел. 

В последните минути на срещата гостите от Милано имаха няколко прекрасни шанса да консолидират победата си, но Иван Перишич затвърди слабото си представяне в срещата с два невероятни пропуска, излязъл сам срещу Консили.

 
Те обаче не се оказаха фатални за Интер, който вече има 3 победи в последните си 4 срещи от калчото. Играчите на Стефано Пиоли се възползваха от грешката на третия в класирането Милан, от който вече изостават на само 6 точки. Дори ако Лацио или Наполи спечелят мачовете си от 17-я кръг, "нерадзурите" ще са на 7 точки от последната позиция в зона Шампионска лига, за разлика от деветте, които ги деляха от третата позиция преди кръга.



Предпоследният Гранада си тръгна с точка от Билбао (ВИДЕО)

След равенство 1:1

Късен автогол спаси Юве срещу Каляри (ВИДЕО)

Лацио удари Дженоа

Айнтрахт спечели с обрат битката за Европа (ВИДЕО)

Аугсбург падна с 1:3 във Франкфурт

Мениджърът на Ковънтри: Срещаме най-големия клуб в света

„За Манчестър Юнайтед е нормално да играе на това ниво“, смята Марк Робинс

Тен Хаг се прицели във ФА Къп

Вижте какво заяви мениджърът на Манчестър Юнайтед

Клоп: Имаме шанс, ако спечелим оставащите мачове

„Ливърпул е длъжен да покаже отново глад за победа срещу Фулъм“, смята мениджърът

Гуардиола: Не сме машини

Ерлинг Холанд е под въпрос за полуфинала с Челси

Александър-Арнолд: Ще се раздадем в оставащите мачове

„Нещата не зависят само от нас, но ние ще се постараем“

От Байерн: Гнабри и Сане са под въпрос за Реал

"Имам споразумение с клуба, то е съобщено и е в сила", посочи Тухел

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки