Съдии вдигат протест заради неплатени такси във Втора лига

Синдикат иска минимум 7 играчи с професионален договор в отборите

Съдии вдигат протест заради неплатени такси във Втора лига

Съдиите в България обмислят протест и дори бойкот заради сериозните проблеми във Втора лига.

 

Повечето от отборите не са платили и стотинка от таксите на бригадите, който трябва да бъдат преведени в БФС дори преди мачовете, пише вестник "24 часа".

 

Става въпрос за над половината тимове във втората ни лига, като изрядни са главно тези, които са базирани край морето.

 

Въпросът е поставен пред ръководството на БФС, като според нормативните документи подобни мачове въобще не трябва да се играят, след като не са дадени парите на съдиите.

 

Таксите бяха намалени през последните сезони. Те не възлизат на толкова голяма сума като всичко е около 1550 лева с четиримата рефери, дежурен делегат и съдийски наблюдател. Играят се 15 домакински мачове. Този проблем в елитния футбол не съществува, защото парите се удържат от тези за телевизионните права и съдиите получават всичко до стотинка.

 

Синдикатът на футболистите у нас пък е предложил промени в наредбата за следващия сезон, според които в отборите от второто ниво на футбола ни да има поне седем играчи с професионални договори. В момента са четирима.

 

Повечето отбори вземали футболист с аматьорски контракт и след един или два изиграни мача той бил гонен. Така текучеството е огромно и не може да става въпрос за някакво развитие на футболисти в тези отбори. По време на трансферния период пък се подменяли повече от половината играчи, което го няма никъде в Европа и света.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки