Вълчинов: Всички ще се съобразяват с Локо

"Един ден отново ще работим заедно със Стойчо Стоев", убеден е новият треньор на червено-черните

Вълчинов: Всички ще се съобразяват с Локо

Преди дни ръководството на Локомотив София предприе изненадваща рокада. На треньорския пост вместо Ангел Колев застана Явор Вълчинов. Досега той никога не е водил мъжки отбор, като е бил помощник в "Надежда" на Диян Петков и Антон Велков, а после на Стойчо Стоев в Лудогорец и Левски. В щаба си той ще разчита на Христо Коилов (помощник-треньор), Йордан Господинов (треньор на вратарите) и Иван Маринов (кондиционен треньор). Ето какво каза Вълчинов пред вестник "Тема Спорт" за амбициите и това, кое го е накарало да се завърне в Локомотив София.

 

Г-н Вълчинов, бързо ли се разбрахте с ръководството на Локомотив София? Какво ви накара да поемете отбора?

 

- Имах разговор със собственика Иван Василев преди 3-4 месеца да ме изчака до зимата и ако пак желае да работим заедно, да седнем да разговаряме. Така се и случи. Разбрахме се бързо. Живот и здраве от януари месец ще поема Локомотив официално. Все още се ориентирам в клуба след завръщането ми, но правят впечатление подобренията в материално-техническата база, които са направени напоследък.

 

Кога стартира подготовка Локомотив? 

 

- На 11 януари. Почти сигурно е, че ще започнем да се готвим в София. След това в зависимост от атмосферните условия ще преценим дали да потърсим някое по-топло място в България, за да продължим подготовката си. За контролите - също засега сме в процес на разговори. Говорили сме с колеги, но нещата не са уточнени окончателно.

 

Имате ли вече планове за селекция? Имате ли идея как искате да изглежда Локомотив?

 

- Естествено. Ние това го обсъдихме и преди 3-4 месеца. Тогава беше по-скоро опознавателен разговор между нас. Сега отново говорихме и имаме визия как искаме да изглежда отборът през пролетта. Така че работим по тези въпроси - за селекцията и подготовката. По отношение на трансферите ще търсим попълнения във всяка една линия - защита, полузащита и нападение. Отбора напуснаха петима футболисти, така че ние ще се ориентираме около тази бройка за попълване на състава. В момента сме в процес на преговори. Има набелязани футболисти, но засега не сме готови да ги обявим.

 

Локомотив се намира на незавидното 11-о място във Втора лига. Нямате право тази година за промоция. Какво ще търси отборът през пролетта?

 

- Локомотив ще търси стабилност в представянето си през втория полусезон. Искам отборът да държи едно постоянство през оставащите 13 мача. През пролетта клубът да се развие и да се превърне в тим, с който всички в групата да се съобразяват. Да изглеждаме като отбор и да изградим стил на игра и поведение. На пръв поглед Локомотив има теоретична възможност да изпадне в Трета лига, но на мен такива мисли не ми минават през главата.

 

Може би основна цел на това е и все повече хора да идват на стадиона в "Надежда"?

 

- Ако отборът играе добре и има хубави резултати, публиката ще се върне по трибуните.

 

За първи път заставате начело на мъжки отбор. Бяхте дълги години помощник-треньор. По-различно ли е това за Вас?

 

- Не съм прескачал етапи от развитието си като треньор по футбол. Бях треньор в ДЮШ на Локомотив, после и помощник-треньор на мъжкия тим, също така асистент и на Стойчо Стоев в Лудогорец и Левски. За мен това е крачка напред. Какво по-хубаво от това да реализирам амбициите си в родния ми клуб.

 

Чували ли сте се с предишния треньор на железничарите Ангел Колев? Дали сте провели разговор и със Стойчо Стоев?

 

- С Ангел Колев все още не съм се чувал, но съвсем скоро възнамерявам да го направя, защото трябва да има някаква приемственост. Да разговаряме с него, да чуя неговото мнение. Със Стойчо Стоев поддържаме ежеседмична връзка. Той е напълно запознат какво се случва около мен. Благодарен съм за неговата подкрепа.

 

Кое ви забави да приемете офертата на Локо София веднага? Със Стойчо Стоев чакахте предложения от чужбина ли?

 

-Да, искахме да продължим да работим заедно. Чакахме предизвикателство за чужбина, защото Стойчо Стоев отхвърли доста оферти от България. Напълно го разбирам в тази насока. Сега изскочи този вариант пред мен, но това не означава, че пътищата ни се разделят и че няма да работим отново заедно.

 

Следите ли какво се случва с бившите ви отбори -Левски и Лудогорец?

 

- Това са двата най-добри отбора през последните години в България. Лудогорец напълно си заслужиха отново да са в групите на Шампионската лига и това никой не може да им го отнеме. Според мен ще продължат да се развиват нагоре. В Левски се надявам Елин да успее да изгради боеспособен отбор през пролетта, за да бъде достойна конкуренция на шампиона.

Групата на Спартак Вн за Радомир

"Соколите" гостуват в събота

Спартак Вн намери заместник на контузен белгиец

Голмайсторът на втория тим е решението на проблема

Дани Моралес пое Беласица Петрич

Основната му цел е да помогне на отбора да не изпадне

Първо в NS: Моралес пое Беласица

Нанков се разминал с тима от Петрич

КОЛЕКТИВ! В Спартак Вн подкрепиха съотборник

Джейми Емпие пострада срещу Добруджа

Съдийските наряди във Втора лига

Димитър Димитров свири Монтана - Беласица

Оперират играч на Спартак (Варна)

Треньорът Росен Кирилов има и още един кадрови проблем

Беласица победи Струмска слава с 2:0 на „Цар Самуил“

Домакините от Петрич запазиха шансовете си за оцеляване в групата

Янтра бесни след съдийството срещу Литекс

Габровци пуснаха видео с дузпа, която беше отсъдена срещу тях и такава, каквато не са получили

ЕФБЕТ ЛИГА
Трета Лига
Футзал

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки