Милан срази Ювентус след дузпи, Донарума - герой! (ВИДЕО+СНИМКИ)

17-годишният вратар се изяви по-добре от 38-годишния си колега Буфон

Милан срази Ювентус след дузпи, Донарума - герой! (ВИДЕО+СНИМКИ)
Милан срази Ювентус в двубоя за Суперкупата на Италия, който се проведе в Доха, Катар. Редовното време завърши 1:1, а при дузпите „росонерите” спечелиха с 4:3, като Джанлуиджи Донарума хвана последната дузпа на "бианконерите", бита от Пауло Дибала. Марио Пашалич пък разпечата Буфон, който записа мач №600 за торинския гранд.
 
Стадион „Ясим Бин Хамад” можеше да побере едва 13 000 зрители, като за втори път прие този двубой. Ювентус не пазеше добри спомени от 2014 г., когато в Доха загуби с дузпи от Наполи.  
 
Двата отбора се срещнаха в повторение на финала за Купата на Италия от миналия сезон. Юве спечели миналогодишното издание на двубоя, докато Милан за последно вдигна Суперкупата през 2011 г. при Масимилиано Алегри.


 
Сегашният наставник на Ювентус използва същите 11, които победиха 1:0 Рома през уикенда. Манджукич и Игуаин продължиха да водят атаката с подкрепата на Миралем Пянич, който бе предпочетен пред Пауо Дибала. Винченцо Монтела извърши три промени след нулевото равенство у дома с Аталанта. На пейката останаха Лука АНтонели, Марио Пашалич и Джанлука Лападула, а техните места заеха Матия де Шилио, Маниел Локатели и Карлос Бака. Локатели наказа Ювентус през октомври за успеха на „росонерите” с 1:0.  


 
Ювентус започна по-добре и в 8-ата минута Донарума изби страховит шут на Манджукич отляво.
 
Най-чистото положение за Юве се откри в 17-ата минута, но Донарума парира удара на Стураро. При последвалия корнер обаче защитникът Джорджо Киелини изведе „Старата госпожа” напред в резултата с атрактивен удар от въздуха. Великолепното центриране бе на Пянич.  

 
„Старата госпожа” трябваше да извършва принудителна смяна в 33-ата минута. Алекс Сандро напусна с контузия. Замени го Патрис Евра.

 
Милан отвърна на удара в 38-ата минута, когато центриране от дълбочина на Сусо бе отклонено изящно на дузпата от Джакомо Бонавентура. Дори вратар като Буфон не успя да реагира.  

 
След подновяването на играта двата отбора си размениха по едно положение. Първо, поредно брилянтно центриране на Сусо бе отклонено от Романьоли в напречната греда пред погледа на безпомощния Буфон, а после тупалка на Кедира беше отразена перфектно от младия Донарума. Карлос Бака пък пропусна да засече центриране на задната греда при нова ситуация за Милан.
 

 
Бака получи още един шанс, като стреля отблизо под гредата, но Буфон напомни за себе си, като с феноменално спасяване извади топката в 84-ата минута.
 
Така, победителят трябваше да бъде излъчен след продължения или дузпи по подобие на финала за Купата на Италия през май.  
 

 
В първото продължение отново Ювентус оцеля. Сусо отново преодоля Евра и центрира. Настъпи страхотна суматоха. Удар на Бонавентура беше париран от Буфон. Бака опита на добавка, но отново ветеранът се оказа последна преграда.
 
Във второто продължение гол на Евра не беше признат поради засада, а шут на непокрития Дибала от точката на дузпата хвръкна високо.

 
Дълбоко в продълженията Ювентус имаше неоснователни претенции за дузпа, когато Евра копна топката в ръката на стоящия на 2 метра Абате. Реферът хем не посочи бялата точка, хем трябваше да вади картон за бурно протестиращия Игуаин.
 
Стигна се до дузпи, при които 17-годишният Донарума се изправи срещу 38-годишния си адаш Буфон.
 


При дузпите (Ювентус-Милан):
 
1:0 Маркизио (ГОЛ в горния десен ъгъл)
1:0 Лападула (ПРОПУСК – Буфон спасява)
 
1:0 Манджукич (ПРОПУСК – напречна греда)
1:1 Бонавентура (ГОЛ в горния десен ъгъл)
 
2:1 Игуаин (ГОЛ в средата на вратата)
2:2 Куцка (ГОЛ в горния ляв ъгъл)
 
3:2 Кедира (ГОЛ в долния ляв ъгъл)
3:3 Сусо (ГОЛ в средата на вратата)
 
3:3 Дибала (ПРОПУСК – Донарума спасява)
3:4 Пашалич (ГОЛ в горния ляв ъгъл) 

Германия откри специален полицейски център за Евро 2024

Той ще служи за контрол върху ситуацията в сферата на безопасността по време на турнира

Илия Груев отново впечатлява за Лийдс

Българският халф с отлични показатели от мача с Мидълзбро

Почетино след разгрома от Арсенал: Предадохме се

Мениджърът на Челси беше крайно разочарован след 0:5 от градския съперник

Резервата Милик прати Юве на финал за Купата (ВИДЕО)

Лацио загуби драматично в Рим с 1:2 и отпадна

Белингам иска титли от Ла Лига, ШЛ и Евро 2024

Вижте какво заяви новата перла на Реал (Мадрид)

Мюлер: Целта на Германия е европейската титла

„Знам, че в крайна сметка резултатът винаги е важен“

Арсенал пренаписа историята на дербито с Челси (ВИДЕО)

„Топчиите“ дръпнаха на върха с рекордна победа – 5:0

Луис Енрике мечтае за квадрупъл с ПСЖ

Вижте какво заяви треньорът на парижани

Клоп поиска хладни глави и свежи крака срещу Евертън

Вижте какво заяви мениджърът на Ливърпул

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки