Сензациите в пресата на Бъдни вечер: Левски няма да предлага нов договор на Аниете

"Сините" пробват Сондрас в Кипър, Дивиш отказа на Гонзо, Локо (Пд) чака каре чужденци, Локо (ГО) маха Генков, Курьор и Кифуети

Сензациите в пресата на Бъдни вечер: Левски няма да предлага нов договор на Аниете

Сензациите в родната спортна преса на 24 декември, събота, 2016 година:

Меридиан мач: Без договор за Антонио Аниете

Левски вече стар­тира разговори за нови догово­ри с някои от футболистите, чиито контракти изтичат през лятото. Сред тях са Георги Костадинов и Джереми Де Ноойер. „Меридиан Мач" обаче научи, че ръко­водството на тимът е на път да се откаже от испанската звезда Антонио Аниете.

Футбо­листът бе любимец на феновете при първия си престой на „Герена', а през лятото се за­върна като истински месия в клуба. Той обаче не успя да оп­равдае доверието, ка­то през този сезон е бледа сянка на самия себе си. 31-годишният Аниете така и не успя да намери оптималната си форма без своя сънародник Мигел Бедоя, който пък си за­мина преди начало­то на сезона. Испа­нецът по-често иг­рае на фланга, къ­дето не може да разгърне потенциа­ла си. Той е крити­куван доста и зара­ди това, че не се движи и раздава достатъчно в двубои­те на тима си. Левски има в момента достатъчно добри иг­рачи в атака. Адениджи, Нар, Прохазка и Бурабия бяха на висо­та, а в последните ма­чове във форма навле­зе и Хеан Деса. Вече бе привлечен и Амаду Сукуна, а всичко това прави оставането на Аниете доста проб­лемно. Все пак, испа­нецът има време до лятото да си заслужи нов договор, но едно е ясно - вече не е със статута на недосегае­ма звезда, както бе в първия си престой.

Тема спорт: Локо се подсилва с четирима чужденци

Локомотив Пловдив ще се подсили с още четирима чужденци, разбра "Тема Спорт". Нещата около прив­личането им вече са задви­жени от мениджъри, близки до треньора Едуард Ераносян. Очакват се играчи на всички линии. Те трябва да бъдат на разположение на специалиста за двата под­готвителни лагера в Турция. Локо се събира за първа тре­нировка през 2017 година на 9 януари. До 15 януари тимът ще тренира в Пловдив, а на следващия ден заминава в югоизточната ни съседка. Там черно-белите ще оста­нат до 9 февруари и ще изи­граят шест контроли.

Локо вече осъществи пър­вия си зимен трансфер. Клу­бът привлече десния бек Шо­ко. Бившият футболист на Лудогорец (има три титли с разградчани) през есента бе част от Монтана, но реши да напусне и да премине на "Лаута" като свободен агент. 26-годишият бразилец подписа договор с клуба до лятото на 2018 година.

От тима пък бе освободен фланговият футболист Симе­он Райков. В плановете на Едуард Ераносян за пролетта не е и Георги Вълчев. До дни от клуба пък тряб­ва да обявят и назначението на Стоян Колев. Вратарят, който през есента бе част от Нефтохимик, реши да сло­жи край на кариерата си. Той ще влезе в щаба на Едуард Ераносян и ще отговаря за подготовката на играчите под рамката.

Тема спорт: Локо (ГО) се разделя с Цветан Генков

Локомотив Горна Оряхови­ца е на път да се раздели с Цветан Генков, разбра "Тема Спорт". Нападателят пропус­на последните два мача на же­лезничарите - равенствата с ЦСКА (0:0) и Берое (1:1). фут болистът получи контузия преди двубоя с армейците и бе на преглед при лекаря на Левски на „Герена". За послед­но Генков игра при загубата с 0:1 от Дунав Русе на 3 декемв­ри. Нападателят дойде при новака след началото на сезо­на, като записа 9 двубоя. В тях той не вкара нито един гол. Последното му попадение у нас е на 1 май 2014 година за победата на Левски с 2:1 над Локомотив Пловдив.

Основната причина за осво­бождаването му е прекалено голямата заплата, която клубът вече не може да пла­ща. Отделно Генков все още не може да вкара гол, като от него се е очаквало доста повече. Почти сигурно той няма да започне подготовка с Локо­мотив Горна Оряховица в началото на януари.

Тогава няма да се яви и дру­гият нападател - Матиас Курьор. Той е пред трансфер с казахстанския тим Кайсар, който е воден от Стойчо Младенов. Курьор също взима доста висока заплата, футбо­листът вече се присъедини към лагера на Кайсар, който е на подготовка в Турция. "Стойчо Младенов ме познава като футболист, защото аз играя в неговата страна. Той е много известен в България. Първо разговарях с него", каза Курьор. Той не е свободен агент, тъй като има договор с Локо и за него ще трябва да бъде платена трансферна це­на.

Локомотив Горна Оряховица може да осъ­ществи още един изхо­дящ трансфер в най-скоро време. След Курьор железничарите почти сигурно ще продадат крилото Рахафи Кифуе­ти. Сериозен интерес към не­го има от клубове от Азер­байджан и Турция. Той дойде след началото на сезона. През миналата кампания Кифуети носи екипа на Ботев Пловдив.

Очаква се Локо отново да започне да разчита повече на български млади играчи. Вътрешният халф Н'Донг пък е в плановете за зимна селекция на Левски. В договора му има откупуваща клауза за 100 хиляди евро. Всички тези очертаващи се продажби и раздели не са били по вкуса на старши треньора Иван Ко­лев. Реално в атаката той ще остане само с Тихомир Кънев и Янаки Смирнов. Към пър­вия има интерес от тим от чужбина и един от родния елит.

Тема спорт: Сондрас може да бъде пробва в Кипър

Левски може да пробва гръцкия защитник на ПАОК Янис Скондрас по време на ла­гера в Кипър. Сините отдавна имат интерес към играча. През есента те искаха 26-годишния десен бек, който не попада в плановете на солунс­кия клуб, да пристигне за ня­колко дни на "Герена" и да бъ­де тестван в двустранна игра. Тогава обаче гърците са отказали подобен вариант.

През това първенство Скондрас няма официален мач за ПАОК. Левски се интересу­ва от услугите на Янис, но треньорският щаб се притеснява, че му липсва игрова практика. Защитникът е обвързан с тима от "Тумба" до лятото. Ако през януари той не разтрогне договора си, има вариант Левски да го вземе под наем.

Сините със сигурност ще привлекат десен бек, защото на този пост ще разполагат само със Сашо Александров.

Тема спорт: Якуб Дивиш отказал на Гонзо

Чешкият вратар Якуб Дивиш е откло­нил засега предложени­ето на старши треньора на Черно море Георги Иванов да премине на „Тича". Преди време той пази на ЦСКА като с престоя си у нас е оставил добри впечатления у Гонзо.

В момента варненци разполагат под рамка­та само с Емил Михай­лов, след като Пржемисъл Коварж премина в Славия Прага, а Алек­сандър Чанович бе ос­вободен. Иванов продължава усилено търсенето на нов вратар. Дивиш пази за последно за Млада Болеслав. Досега Морето привлече са­мо халфа Борислав Балджийски. Очаква се селекцията да включ­ва поне още трима, като сред тях ще е и страж. Гонзо проявя­ва интерес към халфа на Неф­тохимик Мариян Огнянов и кри­лото на Дунав Русе Антон Огня­нов, като очаква и двамата да разтрогнат с клубовете си, за да дойдат без пари на „Тича".

Труд: ЦСКА хвърля Любо срещу „тигрите” на Бойко

ЦСКА е на път да извади важен коз в традиционния коледен турнир за ветерани на комплекс „Царско село“, който тази година ще е навръх Бъдни вечер. В мисията да свалят „Витоша“ (Бистрица) с централен нападател Бойко Борисов от върха „червените“ очакват атаката да води легендарната деветка Любо Пенев.

Нито за Пенев, нито за Борисов е потвърдено, че ще присъстват на турнира. Но традицията сочи, че премиерът, играещ с любимия си №13, не пропуска шоуто, в което вече четири пъти триумфира като шампион. С негов гол „бистришките тигри“ победиха ЦСКА с 4:2 преди година. През 2015-а Борисов дори беше голмайстор №1 в турнира.

Освен ЦСКА и „Витоша“ в жребия в 9,30 ч ще бъдат „Левски“ и „Локомотив“ (Пд). От „Герена“ и „Лаута“ също не са оповестили окончателно кои ветерани ще бъдат пратени в битка за предколедна слава. Сигурно е само, че селекционер на ЦСКА ще е големият вратар Георги Велинов.

Традицията повелява на бизнесмена Стойне Манолов, собственик на „Царско село“, да гостуват всички известни футболни хора, които са избрали София за празниците.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки