Сензациите в пресата: Левски чака десен бек от Франция и се разделя с трима

Христо Янев иска Преслав Йорданов и Галчев, Ботев (Пд) взима две крила от Бразилия, Монтана остава извън „Огоста" и напролет, Верея сменя Сукуна с Мартин Тошев и още…

Сензациите в пресата: Левски чака десен бек от Франция и се разделя с трима

Сензациите в пресата днес, вторник, 27 декември 2016 година:

„Тема спорт”: Левски чака десен бек от Франция

До 9 януари, когато Левски започва зимна подготовка, клубът трябва да е осъществил още три трансфера. Сините вече привлякоха френския нападател Амаду Сукуна от Верея. През есента 24-годишният футболист изигра 18 шампионатни мача за старозагорския клуб, в които успя да отбележи 4 гола. Договорът на Сукуна е за 2.5 години. Интересното е, че Левски все още не е обявил сделката, въпреки че от Верея обявиха продажбата за завършена. В момента приоритет пред треньора Елин Топузаков е привличането на десен бек. На тази позиция сините разполагат единствено със Сашо Александров. По намирането на добър играч за този пост работи агентът Уалид Бушенафа - той спомогна за взимането на Амаду Сукуна. Той вече е предложил няколко свои клиенти от Франция. Очаква се до две седмици сините да вземат играч на поста. Левски проявява интерес и към бранителя на ПАОК Янис Скондрас. 26-годишният футболист обаче няма официален мач през сезона и затова от „Герена" държат първо да го тестват. Спортно-техническият щаб на Левски тепърва трябва да решава проблема с трима от централните защитници на тима - Виктор Генев, Сърджан Лукин и Симон Сандберг. Договорът на първия изтича на 31 декември. Той обаче все още не е получил нов контракт, защото се очаква развръзка с чужденците. Лукин е обвързан с клуба до лятото, но той е в ролята на скъпоплатена ненужна резерва и му се търси нов клуб. Подобна е ситуацията с шведа Сандберг, който обаче има дългосрочен договор с Левски и затова раздяла с него ще е трудна.

„24 часа”: Левски иска да се раздели с трима играчи

„Левски" имат желание да се разделят с трима футболисти, които са с действащи договори. За четвърти, чийто контракт приключва, пък се умува. Това съобщиха запознати със ситуацията на „Герена". Защитниците Симон Сандберг и Сърджан Лукин, както и нападателят Илиян Мицански, не влизат в плановете на „сините" за втората част от сезона. Шведът и румънецът играха само когато липсваше поради контузия или наказание един от титулярните двама централни защитници - Александър Драгомиров Александров и Димитър Пиргов. Двамата заформи-ха добър тандем. При кратките си появи Лукин и Сандберг не изпъкнаха като тяхна алтернатива. Евентуална раздяла с двамата обаче ще означава, че през зимата трябва да бъде привлечен футболист на този пост. Освен четиримата типичен централен защитник на „Герена" е Виктор Генев. Именно той е играчът с изтичащ в края на годината договор, за когото ще се преценява дали да остане и това зависи от трансферната политика на столичния клуб. Илиян Мицански пристигна на „Герена" през септември. Записа участие в 9 мача. Във всички се появи като резерва и отбеляза 1 гол. Контрактът му е до лятото, но атестат, че на него едва ли ще се разчита, бе първият зимен трансфер на „сините". Те привлякоха от „Верея" французина Амаду Сукуна за попълнение в атаката. Той трябва да конкурира титулярното острие Бабатунде Адениджи. Предстои да се разбере при какви условия биха се съгласили да си тръгнат Лукин, Сандберг и Мицански.

„Тема спорт”: Монтана остава извън „Огоста" и напролет

Монтана почти сигурно ще продължи да домакинства извън своя стадион "Огоста" и през пролетта, разбра "Тема Спорт". През есента тимът приемаше съперниците си в Ловеч. Причината - лошият терен и липсата на осветление. Реално на "Огоста" има прожектори, но те са разположени доста ниско и трябва да бъдат вдигнати. Игрището пък трябва да бъде подменено изцяло. Засега клубът не предвижда такива промени и ще продължи да играе извън Монтана. Към днешна дата само клубът от Северозападна България и Славия не са предприели нищо по своите съоръжения. От двата тима на няколко пъти заявиха, че държавата не помага само на тях. От Монтана пък ще изпратят писмо до БФС дали могат да сменят Ловеч с друг град, в който да приемат съперниците си. Според запознати става въпрос за Разград. Там през есента играеше Дунав Русе. Неговият стадион обаче се очаква да е готов за пролетта.

„Меридиан Мач": Ботев (Пд) взима две крила от Бразилия

Ботев (Пд) ще компенсира продажбата на голмайстора си Жоао Пауло на Лудогорец с двама нови бразилци, научи „Меридиан Мач". Клубът отново се е доверил в избора на въпросните играчи на мениджъра, довел Пауло в Коматево - Иво Димов. Култовият варненец се доказа пред шефовете на „жълто-черните", че има набито око за качествени футболисти, след като лятото доведе в клуба трима стойностни играчи от страната на кафето - Жоао Пауло, Фелипе Бризола и Рафаел де Соуза. Те показаха страхотни качества, но последните двама не успяха да реализират потенциала си на терена заради травми. Ботев стартира подготовка на 9 януари, а тогава с отбора ще започнат и споменатите двама бразилци. Те играят като крила, а на този етап от клуба предпочитат да запазят имената им в тайна. Рафаел де Соуза няма да стартира тренировки с отбора. Централният защитник продължава да лекува тежка контузия и все още не се знае, кога ще се завърне на терена.

„Тема спорт”: Христо Янев иска Преслав Йорданов

Нефтохимик може да се уреди със сериозно зимно попълнение. Треньорското ръководство на тима е набелязало нападателя на ЦСКА Преслав Йорданов, футболистът на червените е сред нарочените за освобождаване от "Българска армия". Ако това се случи, то бургазлии веднага ще отправят оферта към голмайстора. Подобно нещо може да се случи и с вътрешния халф Борис Галчев. Както е известно, на стадион "Лазур" с днешна дата се подвизават значителен брой бивши червени кадри. Начело на тима пък е треньорското трио, спечелило Купата на България с ЦСКА през май -Христо Янев, Владимир Манчев и Ивайло Петров-Пифа.

„Меридиан мач”: Верея сменя Сукуна с Мартин Тошев
Верея набеляза заместник на продадения на Левски нападател Амаду Сукуна. Клубът проявява сериозен интерес към Мартин Тошев. Нападателят бе обявен за ненужен в германския Ерцгебирге Ауе. Тошев премина през лятото от Пирин в тима от Втора Бунделига, но не успя да се наложи в състава на Павел Дочев. Според информацията ръководството на Верея вече е провело първоначални разговори за привличането на юношата на ЦСКА. Самият играч ще се опита да си уреди нов трансфер зад граница, след като разтрогне с германския отбор. Ако това не се случи, е много вероятно Тошев да се върне в родната Първа лига.

Актуално

17:30 19/04 БОТЕВ ВР - ЕТЪР
20:00 19/04 КРУМОВГРАД - СЛАВИЯ
19:30 19/04 Дженоа - Лацио
21:30 19/04 Айнтрахт – Аугсбург
21:45 19/04 Каляри - Ювентус
22:00 19/04 Атлетик Билбао - Гранада
19:45 18/04 Фиорентина - Пилзен 2:0 (прод.)
19:45 18/04 Лил - Астън Вила 2:1 (3:4. д.)
22:00 18/04 Рома - Милан 2:1
22:00 18/04 Аталанта - Ливърпул 0:1
22:00 18/04 Марсилия - Бенфика 1:0 (4:2, д.)
22:00 18/04 Уест Хем - Байер Л 1:1
22:00 18/04 Фенербахче - Олимпиакос 1:0 (2:3, д.)
22:00 18/04 ПАОК - Брюж 0:2
19:00 17/04 ЦСКА - БОТЕВ ПД 0:1
22:00 17/04 Ман Сити - Реал М 1:1 (3:4, д.)
22:00 17/04 Байерн М - Арсенал 1:0

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки