Сензациите в пресата: ЦСКА пак изтърва цел №1

Лудогорец избрал Жоао Паоло пред Тодор Неделев, Берое привлича вратар, Гонзо чака нападател от чужбина, Ботев (Пд) блокира селекцията и още…

Сензациите в пресата: ЦСКА пак изтърва цел №1

Сензациите в пресата днес, сряда, 27 декември 2016 година:

„Меридиан мач”: Унищожиха силата ЦСКА

В България унищожиха ЦСКА и този клуб вече не е сила, а голямата общност от фенове - разделена. Това написа румънският сайт Sport.ro. Той прави аналог между случващото се в двата армейски клуба -ЦСКА и Стяуа. „Голяма част от феновете не приемат сегашния отбор ЦСКА-София, който всъщност е комбинация от Литекс и парчета от стария клуб”, отбелязва сайтът. „Ето защо българската армия застана зад проект, който да започне от четвърта лига - ЦСКА 1948". В същото време стана ясно,че фалиралият автентичен клуб продължава да харчи. Според официалните документи съдът е разрешил на „червените" да изразходват над 91 000 лева след периода на обявяване в несъстоятелност

„Тема спорт”: Лудогорец избрал Жоао Паоло пред Тодор Неделев

Спортно-техническият щаб на Лудогорец е избрал да привлече нападателя на Ботев Пловдив Жоао Паоло пред съотборника му Тодор Неделев. Първоначалните планове на разградчани са били при продължаване за Лига Европа да вземат родния национал. Силните игри на бразилеца обаче са накарали разградчани да размислят. Както е известно, Наделев е под наем в Ботев от Майнц 05 до края на сезона. Старши треньорът на орлите Георги Дерменджиев и спортно-техническото ръководство са преценили, че Жоао Паоло ще свърши по-добра работа на тима. Очаква се в първите дни на новата година бразилецът да бъде обявен като ново попълнение на Лудогорец. Той първо трябва да мине обстойни медицински прегледи. Разградчани се събират за първа тренировка на 5 януари. С парите от играча канарчетата са уредили лагера си в Турция. Два местни отбора са предложили контроли на Ботев. Жълто-черните ще са в Анталия от 22 януари до 3 февруари. Очаква се шефовете на пловдивския клуб да приемат офертите и след това да обявят имената на съперниците.

„Меридиан мач”: ЦСКА-София пак изтърва цел №1

Почти сигурно ЦСКА-София няма да успее да привлече нападателя Гонсало Пасиенсия, който е трансферна цел №1 на „червените". Причина за това е, че 23-го-дишният таран на Порто, който през есента игра като преотстъпен в Олимпиакос, ще продължи кариерата си в Рио Аве. Португалецът, който има договор с „драконите" до 2019 година, а освобождаващата му клауза е 25 млн. евро, се е договорил с шестия в Примейра лига. Той ще играе като преотстъпен, а от Порто ще поемат и голяма част от неговата заплата. ЦСКА-София също искаше този футболист под наем, но явно няма да успее да го вземе и през зимния трансферен прозорец. От Борисовата градина желаеха тарана и през лятото, но и тогава не се стигна до сделка. Гонсало Пасиенсия е син на легендата на Порто Домингош, който пък от своя страна е голям приятел на Емил Костадинов. Двамата играеха заедно в португалския гранд. Иначе Гонсало е роден през 1994 г. и логично е юноша на Порто, но има само един мач за мъжкия тим на „драконите". Бил е пращан под наем в Академика Коимбра и за последно в Олимпиакос, където обаче изигра само един мач. Той е бивш юношески и младежки национал на Португалия.

"Тема Спорт": Берое привлича вратар

Минимум четирима нови са в плановете за зимна селекция на Берое. Старозагорци търсят усилено вратар за конкурент на Благой Макенджиев, а фаворит за поста е юношата на Левски Ивайло Василев, разбра "Тема Спорт". Бившият страж на Монтана е свободен агент, след като наскоро разтрогна с клуба. Старши треньорът на заралии Ферарио Спасов познава отлично качествата на Василев, на когото бе треньор на стадион "Огоста" първо в Б група, а после и в елита. Към Макенджиев пък има сериозен интерес от чужбина. Той е желан от испанските втородивизионни Луго и Хетафе, както и от френския Анже. Затова Феро държи на всяка цена да привлече нов вратар. Поне двама нападатели също се очаква да подсилят заралии през паузата, като почти сигурно те ще са от чужбина. На Спасов вече са били предложени четирима играчи, които той гледал на записи. Зелено-белите се надяват да привлекат и дясно крило. Опция за този пост е футболист от турския пазар. Както е известно, част от преотстъпените в други отбори ще се завърнат под Аязмото за старта на подготовката, преди старши треньорът Ферарио Спасов да прецени дали ще ги използва, или отново ще бъдат дадени на други тимове. Един от тях е бранителят Пламен Тенев, който през есента бе в Несебър. Първата тренировка на заралии е на 9 януари (понеделник). Както е известно, Берое се раздели с една дузина играчи и Феро ще гради почти изцяло нов отбор. Тимът ще се подготвя изцяло в България, като няма да има лагер в Турция, както бе в последните няколко години.

„Меридиан мач”: Императора остава без алтернатива и през пролетта
В Локо (Пд) на този етап няма да търсят нов нападател, който да се конкурира с Мартин Камбуров. Едуард Ераносян се оглежда за варианти в атаката, но нито един не впечатлява достатъчно, за да бъде взет като алтернатива на Императора. Със сигурност пловдивчани ще се подсилят с няколко футболисти, но те ще са опции за защитата и халфовата линия. В предни позиции, освен на Камбуров, ще се залага на Дани Кики, Парвис Умарбаев и Ияд Хамуд. След привличането на Шоко от Монтана, ще се търсят и централен бранител, както и още един бек. Едо обмисля да преквалифицира Шоко в по-офанзивен футболист. Бразилецът ще бъде алтернатива на Пламен Крумов и Иван Горанов отдясно и отляво, но може да бъде използван и като външен халф.

"Тема Спорт": Гонзо чака нападател от чужбина

Черно море зацикли със зимната си селекция. До момента варненци привлякоха само атакуващия халф на Славия Борислав Балджийски. Старши треньорът на моряците Георги Иванов очаква нападател от чужбина за старта на подготовката на 9 януари. На този етап от клуба не разкриват никакви подробности. Знае се само, че става въпрос за играч от ЕС. Гонзо изпитва остра нужда и от привличането на качествен вратар. Липсата на такава опция сериозно притеснява наставника на Черно море. В момента варненци разполагат на този пост само с Емил Михайлов. Както е известно, Коварж преминава в Славия Прага, а Чанович бе освободен. Вариант за под рамката бе бившият страж на ЦСКА Якуб Дивиш. Чехът обаче е отказал предложението на Гонзо. В средата на терена като опция за ново попълнение са появи името на Мариян Огнянов. Интерес моряците имат и към крилото на Дунав Русе Антон Огнянов. Все още продължава да няма конкретика и относно зимната подготовка на Морето. Преди седмица Иванов обяви, че тя ще е в Гърция заради напрегнатата обстановка и постоянните атентати в Турция. На този етап обаче все още няма нищо обявено за Гърция. Нито като времеви период, нито като възможни контроли. Затова моряците не изключват възможността да се готвят изцяло при домашни условия.   

„Меридиан мач”: Ботев (Пд) блокира селекцията

Ръководството и спортно-техническият щаб на Ботев са блокирали всякакви разговори около селекцията. Нито треньорът Николай Киров, нито президентът Ангел Палийски са говорили с настоящите футболисти в състава за нови договор или с набелязаните попълнения. Причината е, че в клуба изчакват сделката за Жоао Пауло да бъде официално обявена и от Лудогорец да преведат около 250 000 лева за голмайстора. Това най-вероятно ще стане на 5-6 януари. Оптимистичните новини около „жълто-черните" преди Коледа обаче продължават и сега. Вече до голяма степен има яснота за това как ще протече зимната подготовка на представителния тим. По информация на „Меридиан Мач" Ботев е намерил средства, с които да капарира зимен лагер в Турция. Той ще се проведе в Алания, където футболистите на Белия ще се готвят в продължение на 12 дни от 22 януари. Хора от клуба увериха и че към днешна дата нещата около получаването на професионален лиценз за следващия сезон също изглеждат доста по-позитивно. Освен това от Ботев са постигнали споразумение с нов кондиционен треньор, който трябва да започне работа от 3 януари. Той е българин, но името му засега се пази в тайна. Специалистът ще се присъедини към Иван Кочев като помощник на Николай Киров.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки