В Германия: Шалке се включи в битката за Кафу

„Кралскосините” вече купиха един бразилец от Лудогорец

В Германия: Шалке се включи в битката за Кафу

Шалке се включва в наддаването за подписа за звездата на Лудогорец Джонатан Кафу, твърдят медиите в Германия.

Кралскосините не вървят добре в първенството - заемат 11-о място в есенното класиране и затова ще бъдат активни през януарския трансферен прозорец.

Освен това доста от офанзивните играчи на тима са с контузии, а други не попадат в плановете на треньора Маркус Вайнцирл. "Кафу и Ласога" са във визьора на Шалке", съобщава fussballinfo.net, позовавайки се на близки до мениджъра на клуба Кристиан Хайдел. "Шалке в състезание за 10-милионен играч", добавя друго местно издание.

Контузен в състава от Гелзенкирхен е Емболо. Предстои раздяла със Сидни Сам и Шупо Мотинг. А преговорите за Пиер-Мишел Ласога от Хамбургер засега не вървят успешно. Затова сериозна опция пред клуба от Бундеслигата е Джонатан Кафу.

"Бразилецът вкара 11 гола и направи 7 асистенции за Лудогорец през есента в 28 двубоя. С 4 попадения в Шампионската лига Кафу изигра основна роля за класирането на отбора за 1/16-финалите в Лига Европа. Има договор с клуба до 2018 година и цената му е не по-малка от 10 милиона евро", пишат в Германия.

Интересното е, че преди година и половина Лудогорец вече продаде играч на Шалке. За около 5 милиона евро клубът от Гелзенкирхен привлече друг бразилец - десния бек Жуниор Кайсара. През миналата кампания бранителят бе основна част от състава. През тази обаче рядко получава игрово време в Бундеслигата. Кайсара има едва 3 шампионатни мача, в които е престоял на терена 107 минути. За Купата на Германия Жуниор има още два двубоя - играл е 167 минути. Най-много време той получи от треньора в Лига Европа - 4 пълни срещи - 260 минути. В тях той успя да отбележи и един гол - вкара при 2:0 в домакинството на Краснодар.

Лудогорец вече си осигури един нов - договори бразилския нападател на Ботев Пловдив Жоао Паоло. През есента той отбеляза 12 гола в Първа лига и дели лидерската позиция при стрелците с Клаудиу Кешеру. Очаква се трансферът му да бъде обявен в началото на месец януари, след като Жоао Паоло премине задължителните медицински прегледи. Освен това разградчани имат интерес към още един играч на Ботев Пловдив - 15-годишния талант Кристиан Добрев.

Барса още се чуди за Серхи Роберто

Вижте подробности

Анчелоти приветства решението на Шави

„Струва ми се правилно, той върши добра работа и познава добре Барселона“

Карагър съветва Ливърпул да помисли за Нунес

Вижте подробности

Рио Фърдинанд каза от какво зависи бъдещето на Тен Хаг

Вижте какво заяви легендата на Манчестър Юнайтед

Президентът на ПСЖ отново скочи срещу Суперлигата

"Попитах президента на Барселона кога ще се откажат от тази глупава идея"

Шави: За 3 минути се разбрахме да остана

Вижте какво заяви треньорът на Барселона

Пеп: Де Дзерби върши изключителна работа в Брайтън

"Те имаха доста проблеми и важни футболисти бяха продадени"

Потвърдено: Рангник с оферта от Байерн

Вижте какво разкри спортният директор на Австрийската футболна федерация

Капитанът на Ливърпул отписа титлата

Вижте какво каза Върджил ван Дайк

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки