Сензациите в пресата: Никой в Нафтата не иска Писателя

Левски отхвърлил Льо Гуен през април; Терзиев не искал да мърда от Лудогорец; Пирин прибра Тихомир Кънев; Нефтохимик се пробва за Генков

Сензациите в пресата: Никой в Нафтата не иска Писателя
Сензациите в българската спортна преса на 30 декември 2016 г.:
 
„Труд”: Левски отхвърлил Льо Гуен през април
 
Левски е отхвърлил кандидатурата на Пол льо Гуен през април. Трикратният шампион на Франция с „Лион" е бил опция за „Герена", а след това дойде Любко Петрович. А преди Нова година е бил предложен на ЦСКА. На „Българска армия" не бързат да вземат крайно решение. Със сигурност обаче името на Льо Гуен е сред обсъжданите. Интерес към треньора, който за последно води националния отбор на Оман, има и от „Съндърланд". В английския клуб очакват следващите резултати на шотландеца Дейвид Мойс, за да решат дали ще продължат с него битката за титлата, или подобно на „Суонси" ще се насочат към нов вариант.
 
Освен в „Лион" Льо Гуен е вдигал трофей и с „Пари Сен Жермен" преди идването на пребогатите шейхове. През 2008-а той спечели купата на Франция. Освен това бившият национал е работил като треньор в „Рен", „Рейнжърс" и националния отбор на Камерун.
 

 
Настоящият наставник на ЦСКА Стамен Белчев все още е със статут на временен. След последния мач - 3:0 срещу „Дунав", той призна, че всеки би искал да води „червените".
 
Белчев смени румънеца Едуард Йорданеску, към когото ръководството имаше много добро отношение. Но публиката негодуваше заради резултатите, заради което треньорът реши сам да напусне.

 
„Тема Спорт”: Терзиев не искал да мърда от Лудогорец
 
Централният защитник на Лудогорец Георги Терзиев не искал и да чуе да напуска тима. Желанието на бранителя е да продължи кариерата си при разградчани. Терзиев е твърда резерва в състава на Георги Дерменджиев. През този сезон в елита той има едва три участия. В четири мача пък се подвизава като капитан на дубъла на орлите, който играе във Втора лига. Интересът към защитника от други клубове от родния елит е сериозен. Освен Нефтохимик апетити към бранителя има още и наставникът на Черно море Георги Иванов-Гонзо. Левски също следи ситуацията с играча. Той самият обаче осъзнавал, че никъде другаде няма да получава парите, които взима в Лудогорец, и затова не искал да преминава в друг отбор.
 
В момента Георги Терзиев е четвърта опция за центъра на отбраната на орлите след румънеца Козмин Моци, аржентинеца Хосе Паломино и украинеца Игор Пластун.
 
Гонзо пък продължава усилено да търси нов вратар. Засега моряците удрят на камък. Те разполагат само с Емил Михайлов, което е крайно недостатъчно за амбициите на тима. Както е известно, Коварж ще подпише с чешкия Славия Прага, а Чанович бе освободен. Според запознати от "Тича" са готови да дадат заплата от 3000 евро на новия човек под рамката. Опция за поста бе и Георги Китанов, но той остава в ЦСКА. Така Георги Иванов са намира в доста деликатно положение дни преди старта на зимната подготовка. Почти сигурно новият вратар ще е от чужбина. Наскоро бившият страж на ЦСКА Якуб Дивиш е отказал предложението на Черно море.

 
„Тема Спорт”: Пирин прибра Тихомир Кънев
 
Пирин Благоевград може да се подсили с един от освободените от Локомотив Горна Оряховица нападатели, разбра "Тема Спорт". Става въпрос за 30-годишния Тихомир Кънев. През есенния дял той записа 9 мача в Първа лига, като бе използван предимно от бившия вече треньор Ангел Червенков. След идването в тима на Цветан Генков и Матиас Курьор новият наставник Иван Колев го заби на пейката.
 
Кънев е свободен агент. Според запознати, старши треньорът на орлетата Стефан Генов вече е провел разговори с играча още преди той да напусне железничарите. Самият наставник е споделил пред свои близки, че се надява да го привлече.
 
Както е известно, орлетата се разделиха с един нападател-албанеца Муйеци. За пролетта в тима се очаква да се завърне Иван Цветков. Той почти сигурно ще проведе зимна подготовка с Пирин. Развитие около преминаването на Кънев при благоевградчани се очаква да има в началото на януари. Интерес към 30-го-дишния футболист има от Етър и тим от втора дивизия на Гърция.
 
Друг от освободените нападатели от Локомотив Горна Оряховица - Янаки Смирнов, пък ще се завърне в Лудогорец. Той бе преотстъпен от разградчани на новака до края на сезона. Почти сигурно орлите иде търсят нов отбор на Смирнов. Първоначално той иде започне подготовка с дубъла на Лудогорец. Вероятността да остане там обаче е малка. Самият футболист има желание да продължи да играе в Първа лига, а не във Втора.
 

 
„Тема Спорт”: Нефтохимик се пробва за Генков
 
Намирането на качествен нападател явно се е превърнало във фиксидея за спортно-техническия щаб на Нефтохимик. Шейховете може да привлекат освободения от Локомотив Горна Оряховица Цветан Генков, който е свободен агент.
 
Със своя опит таранът може да помогне в материализирането на създадените положения и изпълняване на целта пред отбора, а именно запазване на елитния си статут. Бургазлии почти сигурно ще продадат нападателя си Венцислав Христов в чужбина.
 
За поста се спрягаха имената още на Преслав Йорданов и Илиян Мицански. До момента те обаче не са разтрогнали все още с ЦСКА и Левски.

 
„Меридиан Мач”: Никой в Нафтата не иска Писателя
 
Стадион „Лазур” се клати от огромно напрежение в съблекалнята. Футболистите са на нож със старши треньора Христо Янев, който е обект на постоянни подигравки и всеки ден се сдобива с нов прякор. Той пък от своя страна игнорира всичко и всеки, за да се изолира от враждебната обстановка. Напрежението стартирало, след като Христо Янев започнал да се готви усилено за промоцията на романа, който наскоро издаде. Това занижило до критичния минимум вниманието на треньора към отбора и футбола като цяло. Той видимо показвал в съблекалнята, че не се интересува много-много от Нефтохимик и битката в Първа лига. Логично това направило впечатление на футболистите, които започнали да го наричат Писателя, Поета, Романиста, Драскача. Дори в съблекалнята се шегували, че Христо Янев не говори с тях, защото вече комуникира с „простолюдието” чрез книгите…
 
Паузата в първенството дойде в удобен момент за Нефтохимик, защото на „Лазур” усилено се говори, че Христо Янев с всеки изминал ден се доближавал до момента, в който футболистите открито ще го атакуват и дори може да отнесе някой шамар.
 

На „Лазур” се говори, че ръководството на клуба може да се вслуша в желанието на играчите за треньорска рокада. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки