Те отказаха китайските милиони

Няколко имена на футболисти и треньори, които не бяха изкушени от сериозните чекове от Азия

Те отказаха китайските милиони

Джобовете на китайските футболни грандове изглеждат сякаш бездънни и офертите към футболисти играещи в Европа следват една след друга и стават все по-атрактивни. Азиатските тимове настъпват все по-агресивно на трансферния пазар и много футболисти, които не са прехвърлили 30-те години вече приемат предложените сделки.

Ето и няколко имена на играчи и треньори, които не се поблазниха от дебелите чекове предложение от азиатците:

Кристиано Роналдо

Преди Нова година агентът на португалеца Джордже Мендеш заяви, че звездата на Реал Мадрид е получил оферта от 100 млн. евро на година, а на „кралския клуб” са били предложени цели 300 млн. евро. Подобни информации има по адрес и на Лионел Меси, но аржентинецът не е коментирал публикациите в пресата.

Златан Ибрахимович

Към преговорите за привличането на шведа се присъедини дори китайското правителство, но Ибракадабра отказа офертата от Азия.

Сеск Фабрегас

Испанският полузащитник, който още няма 30 години, в последно време е в много добра форма, има постигнати много успехи, но евентуален трансфер в Китай сякаш изглежда логичен. Фабрегас обаче е на друго мнение и отказва сделка за 30 млн. на година.

Уейн Рууни

Този сезон Рууни загуби позициите си в Манчестър Юнайтед и националния отбор на Англия, но верен на „червените дяволи” той отказа оферта от Китай.

Лука Модрич

20 млн. евро не успяха да изкушат футболиста на Реал Мадрид.

Маркос Рохо

Перспективата за Рохо не бе от най-светлите – Манчестър Юнайтед бе готов да се раздели с бранителя, но той отказа да стане съотборник с Хълк в Китай.

Ернанес

Бразилският полузащитник на Ювентус получи това лято оферта от китайски клуб за 7 млн. евро на година, която той отхвърли. Друг футболист на „бианконерите”, Манджукич, също отклонява предложение на азиатците.

Никола Калинич


Хърватският нападател на Фиорентина можеше да заработи 20 млн. евро за две години, а на клуба си 45 млн. Това не го съблазни.

Висенте дел Боске


„Мога да потвърдя за оферта от Китай. Беше за около 10 млн. евро на година, но не разбрах дали става въпрос за клубен тим или за националния отбор. Честно казано не обърнах много внимание на предложението”, заяви специалистът, който е печелил световна и европейска титла, както и две Шампионски лиги.

Сам Алардайс

„Да, имах оферта от Китай, но предпочитам да си остана в Европа. На клубове или играчи е по-трудно да откажат. Светът се променя, а с него и футболът. Китай реши, че иска да стане футболна сила и използва свои си методи – да купува най-добрите играчи и да дава най-високи заплати. Времето ще покаже дали това е правилно”, заяви бившият английски селекционер.

Жозе Моуриньо


Моу не е поучил до момента конкретна оферта, но той изпреварва събитията и казва: „Парите в Китай изкушават всеки, но аз предпочитам футбол на високо ниво. На 53 съм още млад да отида в Китай”.

Шаби Алонсо потвърди: Оставам в Леверкузен

„Уведомих ръководството на Байер, че ще продължа работата си и догодина“

Кансело може да продължи кариерата си в Саудитска Арабия

Вижте подробности

Вратарят на Байерн Нойер ще пропусне дербито срещу Дортмунд

Вижте подробности

Полицейска акция срещу уредени мачове в Сервена Македония

Органите на реда са влезли във Футболната федерация на Македония

Върнаха гостуващите фенове за дербито Селтик - Рейнджърс

Гостуващите фенове бяха забранени дълги години в дербито на Шотландия

Мениджърът на Нюкасъл защити Тонали

Еди Хау коментира информацията, че италианецът може да получи още едно наказание за залози

Алегри: "Във футбола се броят резултатите"

Вижте подробности

Алонсо реши: Остава в Байер Леверкузен

Специалистът ще може да бъде откупен срещу 15 милиона през 2025г.

Кимих иска да види новия треньор преди да преподпише

Договорът на играча изтича през лятото

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки