Берба избра Стенли за своя идеален отбор

Митко посочи за треньори сър Алекс и Мартин Йол, а себе си постави на пейката

Берба избра Стенли за своя идеален отбор

Бившият национал Димитър Бербатов определи своята "Идеална единайсеторка". Това стана във февруарския брой на известното британско списание "FourFourTwo".

Голмайстор №1 на България избра цели 9 свои бивши съотборници от "Манчестър Юнайтед", един от "Тотнъм" и играч, с когото са били рамо до рамо в ЦСКА и националния отбор. Става дума за Стилиян Петров.

"Мотото на живота на Стилиян е, че никога не бива да се предаваш. Той беше надарен играч и е сред най-добрите хора", обяснява Бербо.

Иначе той поставя на десния фланг Кристиано Роналдо:

"Когато се прибера в България и говоря с млади играчи, те искат да им разказвам за Кристиано. Винаги им казвам, че той никога не се разхождаше наоколо с мисълта "Аз съм Кристиано Роналдо", никога не се остави само на своя талант. Първи идваше на тренировка и последен си тръгваше. Никога не съм виждал друг футболист да тренира така усърдно, а след заниманието да остане за индивидуална работа. Винаги искаше да научи повече, да бъде най-добрият."

По другото крило пък в идеалния отбор на Бербатов действа Роби Кийн:

"С него имахме страхотна връзка. Разбирахме се. Той ми помогна да запиша най-добрите си игри за Спърс и се надявам, че и аз съм помогнал на него. Бяхме перфектен тандем и вкарахме много голове заедно."

Любопитното е, че Бербо поставя себе си на... резервната скамейка. Там компания му правят Ледли Кинг и Михаел Балак. За мениджъри са избрани Сър Алекс Фъргюсън и Мартин Йол.

"Сър Алекс знаеше всичко за футбола и имаше аура на величие. Йол беше като баща за отбора. Не, всъщност беше като кръстник", казва още бившата звезда на "червените дяволи", цитиран от Би Ти Ви.

Ето ги и 11-те на Бербатов: Едвин ван дер Сар, Гари Невил, Рио Фърдинанд, Неманя Видич, Патрис Евра, Стилиян Петров, Пол Скоулс, Райън Гигс, Кристиано Роналдо, Уейн Рууни, Роби Кийн.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки