Икарди: При Де Бур стана нетърпимо

Габриел Барбоса ще се докаже, но му трябва време, уверен е нападателят

Икарди: При Де Бур стана нетърпимо

Мауро Икарди разкри, че ситуацията в Интер е станала нетърпима при предишния наставник Франк де Бур. Холандецът замени Роберто Манчини преди началото на сезона, но беше уволнен след седем загуби в първите си 14 мача начело и на негово място дойде Стефано Пиоли.

„Ситуацията при Де Бур стана нетърпима. Играчите, които не влизаха в игра бяха наистина недоволни и не се включваха с много желание дори при празненствата и радостта в отбора”, признава водещият голмайстор на „нерадзурите” пред „Гадзета дело Спорт”.

„Сега при Пиоли атмосферата се промени, дори тези, които не играят се чувстват част от отбора и са доволни да са част от него. Той промени манталитета на Интер, дори на тези, които не играеха много при Де Бур и продължават да не играят много и след треньорската смяна. Работим върху психическата настройка, но най-вече концентрацията, защото всичко започва от главата”, споделя Икарди.

Той очаква съотборникът му Габриел Барбоса да блесне в Серия А, въпреки че досега влизаше едва три пъти за малко като резерва.

„Нормално е хората да очакват повече от него, имаше огромни очаквания, когато дойде през лятото. Но италианският футбол не обръща внимание на младите, а иска отговори веднага. На него му трябва време за работа, справя се добре всеки ден. За мен е различно, защото аз израснах в Италия и изградих кариерата си тук. За Габриел е друго, всичко е различно”.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки