Станислав Желязков: ЦСКА 1948 е надежда!

Младият футболист не съжалява, че е избрал да играе за отбора, воден от Вальо Илиев

Станислав Желязков: ЦСКА 1948 е надежда!

Станислав Желязков или Стенли, както е известен, е следващият футболист, който е представен от редиците на ЦСКА 1948. Той е юноша на ЦСКА и интересното е, че през 2011 година става шампион с набор 1996, като това е и последният шампионски набор на ЦСКА. На финала в Пазарджик младите „армейци“ изумяват всички, побеждавайки пловдивския Векта с 2:0.

 

- Здравей, Стенли. Разкажи ни за твоята футболна кариера и как се озова в ЦСКА 1948?

 

- Аз съм юноша на ЦСКА, но сравнително късно започнах да се занимавам с футбол. Бях може би в 4 клас, когато започнах да тренирам. Преди това се занимавах с таекуондо, което е коренно различен спорт. Въпреки това, винаги съм изявявал желание да играем футбол на площадките пред блока. Първият ми треньор бе Ангел Калбуров, Бог да го прости. При мъжете съм играл във Витоша Бистрица, а миналия сезон бях в София 2010, където треньор беше Тодор Янчев. През лятото получих покана от ЦСКА 1948 и не се и замислих изобщо. Веднага се съгласих.

 

- Какво за теб е ЦСКА 1948?

 

Надежда! Надежда клубът да се възроди и да е там, където му е мястото. Публиката пак да бъде обединена, хората да ходят на стадиона и да се радват на победите, както е било преди години, когато „Българска армия“ бе пълна. Много хора се разочароваха от случващото се в ЦСКА в последните години и аз смятам, че ЦСКА 1948 е последната надежда тези хора да се върнат на стадиона.

 

- Спомена „Българска армия“. Липсва ли ти стадионът?

 

- Липсва ми страшно много.

 

- Кой е най-паметният ти мач там?

 

- Най-запомнящият се мач на „Българска армия“ за мен е срещу Байер Леверкузен. Бях на 9 години, но го помня, сякаш беше вчера.

 

- ЦСКА 1948 се представи отлично през първия полусезон. Ще продължи ли това представяне и през втория?

 

- Ще се представим по-добре. През първата част допуснахме едно равенство, което за нас е равносилно на загуба. Мисля, че ще направим една много хубава подготовка, отборът ще вдигне още нивото и пролетта ще е силна и добра за нас и за феновете.

 

- А какво да очакваме през есента?

 

- Продължаваме по същия начн. Печелим промоция за по-горна дивизия и целите са същите. Победи и изкачване до най-високото стъпало.

 

- Кой е най-добрият мач от този сезон за теб?

 

- Може би мачът срещу Хебър. Играхме много силно, макар че ни поведоха с 1:0. Имахме доста положения и важното е, че спечелихме.

 

- Имаш опит във „В“ група и знаеш какво е там..

 

- Нашите мачове започват по-късно от тези във „В“ група и Втора лига и имах възможността да присъствам на няколко мача в тези нива на футбола ни. Мога да заявя, че нивото във Втора лига е почти същото като във „В“ група. Футболистите в професионалния футбол просто са по-уверени и това им дава предимство.

 

- Кое е най-важното нещо, което ти се случи през изминалата година?

 

- Изминалата година бе много динамична. Фалирането на ЦСКА, създаването на ЦСКА 1948 – събития, които обърнаха посоката на 180 градуса. Естествено, изборът ми да заиграя в ЦСКА 1948 е най-важният, който направих.

 

- Мислил ли си някога, че този избор е бил погрешен?

 

- Не! Не съжалявам, защото имам шанса да работя с Валентин Илиев, Йордан Юруков – хора, на които съм се възхищавал като малък и заради тях съм бил на стадиона. Нужно е търпение, много работа и желание и всичко ще си дойде на мястото.

 

- Как ще привлечем повече фенове?

 

- Според мен могат да дойдат много повече фенове. Говорил съм си с приятели, които са много разочаровни от всичко, и все още изчакват в каква посока ще се развие клуба. От нас се очакват добра игра и резултати и всичко ще си дойде на мястото. Имаме това, което искат привържениците – млади момчета, българи.

 

- Къде гледа финалът за Купата срещу Монтана?

 

- Разбира се, бях на стадиона. В същия ден имахме тренировка и Тошко Янчев, едно голямо „червено сърце“, изтегли заниманието с час по-рано, за да може да отидем на мача. Беше голяма емоция.

 

- За какво мечтаеш?

 

- Мечтая да стана шампион на България с ЦСКА 1948.

 

- Коя е последната книга, която прочете?

 

- „Откритията, които промениха света“. Книгата е много интересна, разказва се за кацането Луната, създаването на електрическата крушка, парния локомотив и други изобретения. Иначе моята страст е Втората световна война. Обожавам да чета за Хитлер и всички конспирации около управлението му, но в никакъв случай не казвам, че симпатизирам. Интересни са ми методите на разузнаване, всички технологии, създадени по това време.

 

- Какво ще пожелаеш на феновете?

 

- Пожелавам им да са здрави, да идват на мачовете и да ни подкрепят. Резултатите няма да закъснеят.

Етър съобщи имената на още звезди за юбилея

Вижте кои ще участват в празника по случай 100 години футбол във Велико Търново

България U15 с реми срещу Косово (ВИДЕО)

Две дузпи и 1:1 в контрола, играна в Прищина

Разкритие: БФС помага на Етър

Централата ще финансира поставянето на осветление на новия тренировъчен

Козирката на „Армията“ вече е в историята (ВИДЕО)

Вижте подробности

Левски обяви програмата си до дербито

Вижте какво съобщиха „сините“

Двама основни футболисти се връщат в строя на Локо (Сф)

Валентин Николов и Мики Орачев подновиха тренировки

Официално: Глобиха Пирин и Хебър с по 2 бона

Вижте всички решения на Дисципа

Крумовград с контрапозиция: До персоната с изявен статут...

"Недоумяваме каква е тази драма заради желанието ни да играем по-близо“

Митков в Левски до 2027 година

"Сините" се обвързаха с големия си талант

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки