В България се уреждат най-много мачове

Становището е на федерация „Федербет", която се занимава със съмнителни залози

В България се уреждат най-много мачове

От нонпрофит федерацията „Федербет", която е базирана в Брюксел и се занимава с превенция на заподозрени мачове и защитава правата на букмейкърите, информираха, че мачът Царско село - ЦСКА-София II (4:2) е сред съмнителните.

„Анализирали сме специално двубоя и можем да потвърдим, че срещата е абсолютно „странна" от гледна точка на залозите. Всички залагания преди мача и на живо по време на самата среща бяха единствено в една посока - те предполагаха без никакво съмнение не само победа на Царско село с хендикап, но и „оувър" с над 2,5 гола", коментира пред „Меридиан Мач" генералният секретар на „Федербет" Франческо Баранка.

Той е юрист, специализирал криминално право и е експерт в областта на уговорените мачове.

„За нас не е изненада, че това се случва в българското първенство, тъй като никога не сме пропускали повод да изтъкнем, че българската среда е сред най-лошите в света що се отнася до уреждането на мачове", добави Баранка. Той добави, че трупат все повече данни за срещи с ненормални залози в България, като сред действащите отбори най-често са замесени дублиращият тим на ЦСКА-София, както и младежкият тим на Славия.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки