Сирил Депре победи в четвъртия етап на рали Дакар

Френският пилот на Пежо измина 521 километра от Сан Салвадор де Хухуй (Аржентина) до Туписа (Боливия) за 4:22.55 часа и се поздрави с първа етапна победа в състезанието за 2017 година.

Сирил Депре победи в четвъртия етап на рали Дакар
Сирил Депре спечели четвъртия етап при автомобилистите на рали Дакар. Френският пилот на Пежо измина 521 километра от Сан Салвадор де Хухуй (Аржентина) до Туписа (Боливия) за 4:22.55 часа и се поздрави с първа етапна победа в състезанието за 2017 година.
 
Депре изпревари с 10.51 минути финландеца Мико Хирвонен с Мини, който е втори. Трети завърши Нани Рома (Испания) с Тойота. Той изостана на близо 13 минути след победителя.
 
Четвърти и пети са съответно французите Стефан Петерханзел и Себастиен Льоб. Двамата пилоти на Пежо също имат по една етапна победа в състезанието през 2017 година.
 
В генералното класиране води Сирил Депре с 11:33.16 часа, пред Стефан Петерханзел, който изостава на 4.08 минути.
 
При мотоциклетистите етапът беше спечелен от австриеца Матиас Валкнер с КТМ. Той финишира за 4:57.22 часа и постигна първа етапна победа за годината.
 
Втори е испанецът Жоан Бареда с Хонда, който изостана на 2.02 минути след победителя. Трети е Михаел Метдж, също с Хонда.
Начело н генералното класиране е Жоан Бареда с време 12:35.43 часа. Чилиецът Пабло Кинтания с Хускварна е втори. Той е на 18.19 минути след Бареда.
 

В клас АТВ спечели боливиецът Валтер Носилия, докато първи при камионите стана Джерард де Рой (Холандия). 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки