Яп Стам: Жозе и Златан са сред най-добрите

„На „Олд Трафорд” още скандират името ми, хубаво е да се върна”

Яп Стам: Жозе и Златан са сред най-добрите

„На „Олд Трафорд” все още скандират името ми, което ми харесва!”

Това заяви Яп Стам, който напусна Манчестър Юнайтед през 2001 година, а в събота вечер ще изведе като треньор Рединг за сблъсък с „червените дяволи” от третия кръг на турнира за ФА къп.

„Ще бъде чудесно да се завърна на този стадион, да видя отново феновете и хората от клуба”, посочи бившият централен бранител, а после бе запитан как може да се опази голмайсторът на домакините Златан Ибрахимович.

„Повечето защитници се опитват да му попречат да стигне до топката, но в някои ситуации трябва да сторят точно обратното и да го атакуват, когато той се обръща към тях. Златан обаче е доста подвижен за габаритите си и е истински професионалист. Той показа, дори още преди да пристигне в Юнайтед, че е сред най-добрите нападатели в света.”

За мениджъра Жозе Моуриньо, който от това лято работи в Манчестър Юнайтед:

„Той също е сред най-добрите в професията. Разговарял съм няколко пъти с него и го харесвам, той върши чудесна работа в клуба. Това не е никак лесно след напускането на Фърги (б.а. – сър Алекс Фъргюсън). Жозе има своя философия и играчите му винаги знаят какво се очаква от тях. Моуриньо се опитва да им помогне и определено ги прави по-добри.”

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки