Топузаков към играчите: Очаква ви тежка подготовка! Който издържи и покаже хъс, той ще играе! (ВИДЕО+СНИМКИ)

Треньорът на Левски се нуждае от защитници и външни халфове

Топузаков към играчите: Очаква ви тежка подготовка! Който издържи и покаже хъс, той ще играе! (ВИДЕО+СНИМКИ)
Старши треньорът на Левски Елин Топузаков говори преди старта на зимната подготовка на „сините”.
 
- Всички ли футболисти са налични? Имате ли проблеми, понеже през лятото дойдоха доста контузени футболисти?
- Общо взето, не, поради простата причина, че по-голямата част от чужденците ще пристигнат от утре поради пътуванията от по-далечни дестинации. Така че днес няма да бъдем в пълен състав, имаме един-двама, които са с настинки и лек вирус – Георги Костадинов и Ивайло Найденов. Другите нямат оплаквания. Очаквам до края на утрешния ден да се съберем в пълен състав и да започнем пълноценно да тренираме.

 
- Колко ще си тръгнат и колко ще дойдат?
- Точно тези две неща са малко свързани поради простата причина, че изходящата селекционна политика много зависи от това, каква ще бъде входящата, ако ме разбирате. Аз не искам да се разделям с абсолютно никого, ако нямам по-качествен заместник. Така че това нещо трябва да бъде избистрено, да бъде уточнено и според възможностите какво може да бъде взето, ще мислим и върху изходящата част.
 
Със сигурност в защитната линия има няколко поста, които искам да бъдат подсилени, от външни атакуващи халфове също имам нужда, ако приемем че в средата на терена имаме една стабилност. Ако имаме възможност да вземем, дори да има натрупване на някой пост, това няма да ни притеснява.

 
- Вярно ли е, че Сандберг и Лукин искат да напускат, и разделихте ли се официално с Мицански?
- С Илиян Мицански се разделихме официално и окончателно. С другите двама – Симон и Лукин, като треньор никога не е стояло под въпрос дали Лукин ще остане в отбора. Със Симон имаме някои разговори, надявам се да намерим добро решение както за нас като клуб, така и за него като футболист. Но тези неща не ги водя аз като разговори. Ако има нещо както за Мицански, ще бъде съобщено.
 
- За кой път се случва да се стартира подготовка без налични попълнения, които треньорът иска. Това притеснява ли ви?
- Нормално е, не толкова да ме притеснява, колкото всеки треньор иска да започне с всички футболисти, които желае. Когато се изпусне подготовка, винаги се крият рискове. Нормално е българите и най-вече българските треньори да се съобразяваме с нашата действителност, колкото и да ни се иска да заминем с окомплектован състав. Сега зимата е и по-трудно за привличане на нови.

 
- Зависят ли целите от селекцията?
- Според мен зависят. От моя гледна точка да. Това не означава, че ние не трябва да правим всичко по силите си в турнирите.
 
- Готов ли сте да водите подготовка, за първи път ви се случва като треньор?
- Със сигурност мен е доста по-добре. Първо, за мен най-главната цел е да поставим много добра физическа основа. Днешният футбол е толкова динамичен и силов, така че трябва да бъдем подготвени доста добре. Трябва да бъдем на топ ниво във физическо отношение. После идва вторият период, ще работим повече за тактика, по различни варианти и схеми. Идват контролите, колкото и сериозни да са (по мое изрично настояване), няма да се влияем от резултатите, ще използваме това, което тренираме цяла подготовка.

 
- Защо Сукуна все още не е обявен като ново попълнение?
- Вече няколко пъти съм го повтарял, че когато футболисти нямат договор, нямам желание да ги коментирам. Сукуна има договор официално. Просто е в бройката на чужденците, които ще пристигнат утре.
 
- Изразихте увереност, че Спас Русев ще остане в Левски. Имате ли такова уверение?
- Това са неща от кухнята, които не смятам да ги коментирам, защото вече споменах, че нямам притеснение за Общото събрание на 3 февруари.

 
- Доста трудолюбив бяхте като футболист. Тежка ли подготовка очаквате?

- Нормално е, защото изискванията в Левски са били най-високи. Нормално е да има естествен подбор и да искаме да сме подготвени на топ ниво. Тежка ще бъде, уверявам ви, който издържи, който покаже характер, който иска да се пребори за това, което иска, и виждам хъс, той ще играе в отбора, той ще бъде най-полезен. Да, с две думи всички ги очаква тежка подготовка. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки