UEFA Direct със специален материал за базата в Бояна

Материалът съдържа и интервю с Боби Михайлов

UEFA Direct със специален материал за базата в Бояна
Специален материал, посветен на откриването на базата на Българския футболен съюз в Бояна, бе публикуван в първия брой за 2017 година на официалното списание на УЕФА – UEFA Direct, предаде пресслужбата на БФС.
 
Материалът е озаглавен „A new home, at the foot of Vitosha mountain“ („Нов дом в полите на Витоша“) и в него се описват подробности около церемонията по откриването на базата на 17-ти ноември 2016-та година, на която присъстваха президентът на УЕФА Александър Чеферин, съветникът на президента на ФИФА Звонимир Бобан, министърът на спорта Красен Кралев и над 500 други официални лица и гости от страната и чужбина.
 
   
 
Разширеният репортаж започва с кратка историческа справка свързана със символиката на датата 17 ноември и знаменитата победа на българския национален отбор през 1993 година на „Парк де Пренс“ в Париж.
 
В следващите редове UEFA Direct напомня, че изграждането на „Дома на футбола“ е осъществено със средства на УЕФА и ФИФА върху земя отпусната от премиера Бойко Борисов за период от 30 години.
 

 
Публикувани са и специалните поздравления от страна на президента на УЕФА Александър Чеферин към президента на Българския футболен съюз Борислав Михайлов по случай откриването на новата база.
 
„Тази модерна база е построена благодарение на усилията на Борислав Михайлов и неговия екип. Поздравления за добре свършената работа! Една от основните задачи на УЕФА е да финансира и подкрепя подобни проекти за доброто развитие на футбола в отделните страни“, казва президентът на УЕФА.
 
Материалът съдържа и специално интервю с президента на Българския футболен съюз Борислав Михайлов.
 
„От дете мечтаех да печеля трофеи и да постигам успехи във футбола, точно както моят баща, който също бе вратар, го правеше. Постигнах това на терена, а по-късно една от мечтите ми като ръководител бе свързана с това да предоставя на младите футболисти от националните отбори най-добрите възможни условия за подготовка, най-добрите терени и най-добрата база за да развиват качествата си. Сега съм щастлив, защото мога да кажа, че с откриването на „Дома на футбола“ тази мечта се сбъдна, казва Борислав Михайлов за UEFA Direct.
 

 

България U15 с реми срещу Косово (ВИДЕО)

Две дузпи и 1:1 в контрола, играна в Прищина

БФС търси усилено футболисти с български корени

До момента сме открили над 20 състезатели, обясни Лъчо Димов

Венци Стефанов: Илиан Илиев ще вдигне националите

Любо първо говори, после мисли

Женският ни национален отбор с драматична загуба от Армения (ВИДЕО)

"Лъвиците" ни допуснаха поражение с 2:3 на "Александър Шаламанов" в София

БРАВО! Девойките на България до 19 г. се класираха сред елита на Европа

Момичетата ни спечелиха безапелационно промоция за Лига А

Радойска очаква мачовете с Румъния да решат първото място

„Имам балансиран отбор“, заяви селекционерът на женския ни тим

Силвия Радойска: Владеехме инициативата

„Търсихме победата през цялото време“, доволна е треньорката на женския национален отбор

Женският национален отбор по футбол започна с победа евроквалификациите

Нашите спечелиха с 1:0 визитата си на Казахстан

Тежък жребий за националите по минифутбол

"Лъвовете" на европейско през лятото

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки