Венци Живков: Предложих на Любо Пенев още при изпълнението на дузпите

Изпълнителният директор на ЦСКА Венцислав Живков заяви на официалната пресконференция при обявяването за уволнението на Димитър Пенев, че Стратега е сменен заради загубата от Пирин. Той допълни, че е предложил на неговия племенник Любослав още при изпълнението на дузпите. Новият старши-треньор на "армейците" е приел предложението след загубата.

Венци Живков: Предложих на Любо Пенев още при изпълнението на дузпите

Изпълнителният директор на ЦСКА Венцислав Живков заяви на пресконференцията по повод обявяването на освобождаването от поста на Димитър Пенев, че Стратега е сменен заради загубата от Пирин. Той допълни, че е предложил на неговия племенник Любослав още при изпълнението на дузпите. Новият старши-треньор на "армейците" е приел предложението след загубата.

Живков се отнесе доста странно с представителите на медиите по време на въпросите за плащането на заплатите на играчите, които не са взимали 2 заплати. Представителят на "Титан Ас" заяви, че ръководството решава кога ще плати, а играчите имат трудови договори и трябва да си изпълняват задълженията си. Въпреки уклончивите си отговори Живко призна, че в момента "Титан Ас" има "някои затруднения".

„Решението е взето от всички в клуба. Докато ние от "Титан Ас" не станем мажоритарни собственици, не можем да взимаме единодушно решенията. Александър Томов и Александър Тодоров също помогнаха за това трудно за нас решение. Футболистите на ЦСКА ще бъдат наказани от нас заради бездушната си игра, която показахме. Заплатите няма да бъдат заплащани днес, защото трябва да се видят глобите. Играчите не показаха вчера нищо. За това разочарованието е пълно. Такива изказвания на футболист на ЦСКА, че храни семейство, е несериозно, защото той взима толкова, колкото взима целия отбор на Пирин", заяви Живков.

„Решението се обмисляше. Ако следващото ръководство не се справи, ще има пак промяна. Ние купуваме клуба и искаме да успеем. Ако не успеем, няма смисъл от всички тези неща – пресконференции, разговори и празни приказки. Бе нормално да сменим треньора предвид това срамно отпадане. Отношението на футболистите какво е спрямо нас? Ние решаваме кога ще плащаме заплатите и ние сме ръководство. Има една неплатена заплата, която футболистите трябваше да вземат днес, но ще я вземат утре. Това са си наши лични фирмени неща. Тези момчета са на трудов договор и трябва да си изпълняват задълженията. Ние си плащаме всичко коректно. Имахме затруднения от финансова гледна точка и не платихме една заплата", допълни човекът на "Титан Ас".

"Благодарни сме на г-н Пенев. Просто сменяме треньорското ръководство. Всички живеем в условия на финансова криза и има някакви проблеми. Имаме финансовия ресурс оттук нататък да си получават футболистите заплатите. Очакваме новото треньорско ръководство да покаже какво може. Аз, г-н Тодоров и Томов застанахме категорично зад Димитър Пенев, а сега просто нещата се промениха. Снощи аз лично се обадих на Димитър Пенев и го информирах за решението, което сме взели. Любослав Пенев вече си решава кой е в щаба му. Дава му се шанс на Любо да покаже какво може. Имаше и други варианти, но не мога да коментирам. Ние бяхме излезли с нашето решение, че Любослав Пенев поема клуба. Той се колебаеше между изпълнението на 1-вата и 2-ата дузпа дали да стане треньор, но след това прие. Ние ще информираме медиите, когато ще се финализира сделката, но това ще стане съвсем скоро. Селекцията и желанието на Димитър Пенев за всички футболисти, които иска да има в тима, бяха удовлетворени. Нашата цел е да станем шампиони. Не отказахме на треньора всичко, което пожела. Трябва да се прояви някакво разбиране за финансите. Цените на футболистите бяха сериозни. Като сме имали затруднения с една заплата не трябва да драматизираме такива неща”, каза още Живков.

Той допълни, че не е питал Стойчо Младенов дали иска да поеме тима. „Със Стойчо Младенов се чухме по телефона, тъй като имахме да му даваме пари. Преди мача се чухме с него за тези пари и се разбрахме как да му ги изплатим точно. Не сме искали той да поема ЦСКА", обобщи изпълнителният директор на "армейците".

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки