Кметът на Благоевград: Пирин може и без Генов

„Не приемам подобно поведение и няма как да го оправдая”, отсече Атанас Камбитов

Кметът на Благоевград: Пирин може и без Генов

Кметът на община Благоевград Атанас Камбитов пожела днес успех на Пирин след водосвета, с който по традиция започна подготовката за пролетния дял на шампионата в Първа професионална лига.

Той сподели, че не иска да коментира темата за изненадващото напускане на старши треньора на тима Стефан Генов. Но от думите му стана ясно, че не одобрява хода на 60-годишния специалист, както и действията на шефовете на ЦСКА, които го отмъкнаха.

"Не приемам подобно поведение, няма как да го оправдая - и на тези, които предлагат, и на тези, които го приемат. Няма повече да го коментирам. Гледаме напред. Пирин е от 1922 година, това говори достатъчно. Пирин може и без Генов", заяви Камбитов и допълни, че общината ще продължи да помага на отбора.

"Задачата на общината е да подсигури финансово клуба. Към момента си изпълняваме задълженията, няма да имаме проблеми и занапред и работим в тази посока", заяви Камбитов.

Кметът припомни, че в края на миналата година Общинският съвет гласува определена сума за футболния клуб. В края на годината се стигна до напрежение около плащанията, но според градоначалника вече всичко е наред.

"Имаше малко забавяне в плащанията, футболистите проявиха разбиране, за което им благодаря", добави той.

"Към днешна дата финансовите взаимоотношения са урегулирани, както и от тук-нататък с бюджета за 2017 г."

"Между другото, това беше и проблемът, защото знаете, че сме бюджетна организация и има известна технология при прехвърляне на средства. В бюджета за 2017 г. са подсигурени необходимите средства така, че момчетата и всички в Пирин могат да бъдат спокойни, а ние да очакваме от тях успехи и да ни радват на терена. "

"Това им пожелавам и най-вече здраве", каза Камбитов. Той допълни, че целта пред отбора е непроменена и тя е оставане в елитната група.

Към момента общината изпълнява проекти за изграждане на допълнителен стадион в село Падеш и това е заложено за 2017 г., съобщи още градоначалникът и добави, че част от мащабния проект "Спортен Благоевград" на стойност 4,5 млн. лева включва и модернизиране на футболната база в града.

"Той се финансира частично от оперативна програма "Региони в растеж", ще се търсят и други финансови източници, но няма осигурени средства от спортното министерство, каквато информация бе тиражирана неотдавна", обясни Камбитов.

Гидженов свири Левски - Славия

Владимир Вълков с наряд за визитата на ЦСКА в "Надежда"

ЦСКА ще бъде поставен ако се класира в Лига Европа

Добри новини за "червените"

Каранга: Целта на ЦСКА е титлата

Тук съм да завърша историята, обясни нападателят

Привикаха Каранга на специален разговор

Причината е ясна - липсата на голове

ИЗВЪНРЕДНО: Четирима напускат ЦСКА

Вижте кои са те

Цветомир Найденов към ЦСКА-София: Аз ви играя с 19-годишни, а вие ми играете със съдиите!

Благодетелят на ЦСКА 1948 не остана доволен от съдийството в този двубой

Скаршем се закани на Левски: Мисля да им вкарам два гола!

Норвежкият футболист на ЦСКА бе герой срещу ЦСКА 1948

Ел Местро: Показахме страхотна реакция, най-важен е резултатът

Треньорът на ЦСКА бе много доволен от успеха над ЦСКА 1948

Българин герой за ЦСКА навръх 3 март (ВИДЕО)

Ранен гол помогна "червените", Берое игра 75 минути с 10 души

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки