Манчестър Юнайтед загря за Ливърпул с девети пореден успех (ВИДЕО+СНИМКИ)

"Червените дяволи" биха Хъл в първия полуфинал за Купата на лигата с 2:0

Манчестър Юнайтед загря за Ливърпул с девети пореден успех (ВИДЕО+СНИМКИ)

Манчестър Юнайтед постигна деветата си последователна победа, след като надви у дома Хъл Сити с 2:0 в първия полуфинал от турнира за Купата на лигата в Англия.

Така „червените дяволи” се подготвиха по най-добрия начин за голямото дерби с Ливърпул в неделя, което отново е на „Олд Трафорд”.

Макар и без своя голмайстор Златан Ибрахимович, пропуснал двубоя заради вирус, момчетата на Жозе Моуриньо взеха своето и нанесоха седма поред загуба на „тигрите” далеч от дома.


Първата сериозна опасност за домакините дойде още в 95-ата секунда, когато Матео Дармиан центрира отляво и Хуан Мата засече от движение, ала Елден Якупович показа класа и спаси с една ръка.

В седмата минута отново Дармиан получи хубав пас от Пол Погба и напредна по фланга, след което подаде по трева към пеналта, където Маркъс Рашфорд стреля, но ударът му бе блокиран.

После новият мениджър на гостите Марко Силва бе лишен от услугите на контузилия се Маркус Хенриксен и трябваше да използва един от едва шестимата си резервни футболисти, заради 11 контузии, така че гласува доверие на 17-годишния Джош Таймън.

В 19-ата минута Рууни, Дармиан и Мата комбинираха добре, след което испанецът финтира съперник и изведе Хенрик Мхитарян на чиста позиция, ала арменецът стреля встрани от вратата.

Малко по-късно отново бившият футболист на Борусия Дортмунд не можа да улучи рамката от точката за изпълнение на дузпа, а после удар от движение нанесе и Антонио Валенсия, но също над целта.

После Пол Поба стреля от средна дистанция и изненада вратаря на гостите, който все пак изби в корнер.

В 31-ата минута Адама Диоманде нацели страничната греда на пазената от Давид де Хеа врата, но играта бе спряна заради несъществуваща засада.

В края на първата част Мхитарян пробяга с топка в крака почти половината терен и подаде към Рашфорд, но тийнейджърът не можа да овладее.

Така първото полувреме не предложи попадения, а в началото на второто Погба изведе отлично Рууни, ала диагоналният удар на капитана мина встрани от вратата.


Все пак в 56-ата минута логичното се случи и след едно статично положение Мхитарян игра с глава, за да може Хуан Мата отблизо да открие резултата, макар и да останаха съмнения за засада – 1:0.

Така испанецът вече има на сметката си толкова попадения за Манчестър Юнайтед, колкото отбеляза и с екипа на Челси – 33.

След това темпото на игра спадна, а в 73-ата минута Пол Погба изпълни прецизно един свободен удар, но видя как топката срещна гредата.

Малко преди да изтече редовното време резервата Антони Марсиал се пребори на фланга и подаде към Дармиан, който центрира към далечната греда.

Там друг футболист, появил се от скамейката – Маруан Фелайни, надскочи опонент и с глава прати топката в обратния ъгъл, за да оформи крайното 2:0.

Така Манчестър Юнайтед очаква спокойно реванша с Хъл на 26-ти януари.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки