Деса преговаря с перуанци зад гърба на Левски

Университарио иска крилото за заместник на спряган за ЦСКА-София

Деса преговаря с перуанци зад гърба на Левски
Скандалът с перуанското крило Хеан Деса набира все по-голяма скорост. Футболистът така и не се присъединява към лагера на „сините", като дори не е благоволил да се обади и да предупреди, или да даде обяснение за закъснението си. Медиите в Перу обаче хвърлиха светлина върху ситуацията. Според тях Деса си е намерил отбор в родината си - става въпрос за тима на Университарио. В момента той преговаря зад гърба на Левски с този отбор, макар да има действащ договор със „сините". Според информацията представители на перуанския клуб са провели първо среща с агента на играча и се надяват, че ще успеят да го убедят да се завърне в родината си. Основният коз е желанието на Деса да се завърне в националния отбор на Перу, като според самия него това ще стане по-лесно, ако играе в родината си. Любопитна подробност е, че Университарио иска да привлече крилото за заместник на почти сигурно напускащия отбора Анди Поло. Той пък от своя страна е спряган за трансфер в ЦСКА-София, а друга възможна дестинация за играча е Мексико.
 
Не е тайна, че самият Деса има желание да се завърне в родната си страна. В лагера на 26-кратните шампиони на България пък едва ли ще имат нещо против да се разделят с Хеан, но срещу трансферна сума. Той, едно че е сред най-скъпоплатените на "Георги Аспарухов", но и редовно е контузен и с нищо не допринася за по-доброто представяне на "сините".
 
Припомняме, че перуанецът закъсня сериозно за лагера на тима през лятото, с което вбеси тотално Люпко Петрович. Заради нарушената си подготовка Деса се контузи на няколко пъти, а преди това влезе в конфликт със сърбина, като обяви, че „не е играч за 10 минути" след срещата с Марибор в София, в която се появи от резервната скамейка. Впоследствие Деса заигра по-добре и дори бе титуляр в някои от последните мачове на отбора през сезона. 
 
Сега се считаше, че едва ли не ще бъде титуляр през пролетта, което обаче явно няма да се случи.
 
От друга страна с евентуално напускане на Деса ще се отвори дупка в състава. След като от „Герена" си тръгна Галин Иванов, Левски остава без крила, ако изключим Франсис Нар, и със сигурност ще трябва да се търсят едно или две попълнения в тази зона.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки