Льоб оглави класирането на рали "Дакар"

Себастиан Льоб (Франция, "Пежо") спечели осмия етап на рали "Дакар" и измести своя съотборник и сънародник Стефан Петерханзел от върха

Льоб оглави класирането на рали "Дакар"
Себастиан Льоб (Франция, "Пежо") спечели осмия етап на рали "Дакар" и измести своя съотборник и сънародник Стефан Петерханзел от върха на генералното класиране при автомобилите в деня, в който офроуд надпреварата премина аржентинската граница от Боливия. Скоростната отсечка при слизането от Уюни към Салта обаче отново беше съкратена заради лошо време, което затруднява пилотите от уикенда насам.
 
Петерханзел, който водеше с минута и 57 секунди преди началото на осмия етап, завърши деня с 38 секунди пасив от 9-кратния първенец в световния рали шампионат, който спечели за трети път през тазгодишното издание на ралито. Льоб можеше да води и с повече след осмия етап, но спука гума малко след преминаването на аржентинската граница.
 
"Днес разчитах на повечко скорост и рискувах, защото трасето на този етап ми допада. Пътищата позволиха да увелича скоростта, докато от утре отново трябва да влезем в пясъчните дюни. Опитах да направя разлика срещу Стефан, но в края спуках гума и загубих няколко минути при нейната смяна. Битката продължава и няма да бъде никак лека. Всичко може да се случи", каза Льоб след осмия етап.
 
Девети няма да има днес, защото организаторите го отмениха поради обилните валежи в Аржентина. Официалната причина е "свличане на почва". 
 
Сам Съндърланд (Великобритания, "КТМ") увеличи преднината си на върха в класирането при мотоциклетите, след като завърши на трето място във вторник. Етапът беше спечелен от Хоан Бареда (Испания, "Хонда"), докато Пабло Кинтания (Чили, "Хускварна") финишира едва седми и вече изостава с 21 точки от Съндърланд в подреждането на рали "Дакар".
 

"Днес трасето беше мокро и заради това изпреварванията в общи линии отсъстваха. На няколко пъти спирах да чистя и сменям визьора, ръкавиците и други неща. Не виждах хубаво картата, не виждах изобщо накъде съм се запътил", каза британският пилот на 450-кубиковия "КТМ", който изкара последните 100 километра без задна спирачка. 

Севлиево ще бъде домакин на кръг от републиканския шампионат по мотокрос

Вижте подробности

Цолов 21-и на спринта в Мелбърн

Основното състезание е в неделя

Цолов с шесто място в квалификацията в Мелбърн

Той ще стартира девети в спринта след наказание

Никола Цолов с глупост в Мелбърн, наказаха го с три места

Българинът умишлено избута съперник в стената

Александър Томов: За мен е чест да участвам в Европейския рали шампионат през 2024г.

"Амбициран съм да се представя достойно и се надявам да зарадвам всички българи с изявите си", сподели рали талантът от Плевен

Мартин Чой има нов отбор

Вижте подробности

Мик Шумахер дебютира в Световния шампионат за издръжливост

Вижте подробности

Проблем в двигателя лиши Никола Цолов от голям успех (ВИДЕО)

Пилотът водеше в голяма част от надпреварата в Бахрейн

Любослав Руйков ще участва в Картинг академията на ФИА

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки