Барселона пребори Билбао за Купата на Краля в шоу на Камп Ноу (ВИДЕО+СНИМКИ)

Каталунците се класираха на1/4-финалите с общ резултат 4:3

Барселона пребори Билбао за Купата на Краля в шоу на Камп Ноу (ВИДЕО+СНИМКИ)

 Барселона успя да се класира за 1/4-финалите на Купата на Краля, след като победи с 3:1 Атлетико Билбао като домакин и след общ резултат 4:3 елиминира "баските" от турнира. Герои за домакините бяха обичайни заподозрени - Суарес, Неймар и Меси, а почетният гол за червено-белите бе дело на Саборит. 

Двубоят започна много активно за Барселона и за нула време Луис Суарес вече бе натрупал на сметката си две засади, макар и много тънки. Гостите пък чакаха в защита, но при всяка възможност атаквуаха по фланговете, с което държаха защитата на Барса на щрек.

В 26-та минута топката попадна във вратата на Ираисос, но бе вдигната засада на Неймар, като повторенията напълно обориха решението на лайнсмена. В 36-та минута Меси се справи с трима противници, подаде към Неймар, който центрира на далечната греда, а там Суарес прати мощен шут със странична ножица от над 10 метра.



Малко след почивката Неймар проби по левия фланг и бе повален в наказателното поле след прекрасен финт. Самият нападател застана зад топката и му отне доста време докато я изпълни, като дори спря при засилката си, но голът, който отбеляза от точката бе зачетен.

Три минути след това, обаче, „баските“ върнаха едно попадение и напълно изравниха общия резултат от двете срещи. Елустондо центрира отдясно и Саборит бе точен с глава.

След това попадение Барселона вдигна още повече оборотите и ситуациите пред Ираисос следваха една след друга като последователно Суарес, Неймар и Жорди Алба имаха шанс за трети гол.

В 78-та минута каталунците спечелиха пряк-свободен удар до дъгата на наказателното поле. Зад топката застанаха Неймар и Меси, като аржентинецът стреля, кълбото рикушира в стрената и падна безпощадно на лявата греда, влизайки във вратата за 3:1.

До края на срещата Луис и Денис Суарес имаха отлични възможности да отбележат четвърти гол, но това не се случи. Все пак, резултатът бе достатъчен на каталунците и така те вече очакват да разберат съперника си в следващата фаза на турнира. 

Предпоследният Гранада си тръгна с точка от Билбао (ВИДЕО)

След равенство 1:1

Късен автогол спаси Юве срещу Каляри (ВИДЕО)

Лацио удари Дженоа

Айнтрахт спечели с обрат битката за Европа (ВИДЕО)

Аугсбург падна с 1:3 във Франкфурт

Мениджърът на Ковънтри: Срещаме най-големия клуб в света

„За Манчестър Юнайтед е нормално да играе на това ниво“, смята Марк Робинс

Тен Хаг се прицели във ФА Къп

Вижте какво заяви мениджърът на Манчестър Юнайтед

Клоп: Имаме шанс, ако спечелим оставащите мачове

„Ливърпул е длъжен да покаже отново глад за победа срещу Фулъм“, смята мениджърът

Гуардиола: Не сме машини

Ерлинг Холанд е под въпрос за полуфинала с Челси

Александър-Арнолд: Ще се раздадем в оставащите мачове

„Нещата не зависят само от нас, но ние ще се постараем“

От Байерн: Гнабри и Сане са под въпрос за Реал

"Имам споразумение с клуба, то е съобщено и е в сила", посочи Тухел

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки