Сензациите в пресата: Нефтохимик прибира Кикарин и Иван Стоянов

Израелци искат Саша, Генов напуснал Пирин след 3 месеца без заплата, Берое взима халф и нападател до дни

Сензациите в пресата: Нефтохимик прибира Кикарин и Иван Стоянов

Сензациите в родната спортна преса на 13 януари, петък, 2017 година:

Меридиан мач: Израелски гранд души около Саша

Израелският гранд Макаби Тел Авив души около халфа на Лудогорец Лукас Саша, научи „Меридиан Мач". Бразилецът игра два сезона в друг отбор от Тел Авив - Апоел, и е оставил отлични впечатления, запис­вайки 59 мача и ре­ализирайки 7 гола. В момента 21-кратният шампион на Израел се намира на второто мяс­то в първенството, изоставайки с 8 точки от лидера и настоящ шампион Беер Шева. Точно поради тази причи­на ръководството на клуба стяга мощна селекция, с която да догони големия си съпер­ник. Заради слабо­то представяне през есента собст­веникът Мичел Голдхар дори освободи треньора си — грузинската леген­да Шота Арвеладзе.

През този сезон Лукас Саша изгуби титулярното си място в състава на Георги Дерменджи­ев, което си бе за­воювал през мина­лия. Причината е, че Абел Анисе по­каза отлична фор­ма и бе предпочи­тан от пловдивския спец за партньор на Светослав Дяков в халфовата линия. Иначе Саша е много ценен от своя наставник, тъй като може да играе както като халф, така и като краен защитник. Към момента изг­лежда малко вероятно Лудогорец да пусне в Израел бразилеца, който притежава и ита­лиански паспорт.

24 часа: Стефан Генов останал 3 месеца без заплата

Стефан Генов е оста­нал 3 месеца без заплата и заради това е напуснал Пирин. Той приел вед­нага предложението на ЦСКА, защото не виждал никакъв вариант за развитие в Благоевград.

Все пак, за да запази добрия тон, той се оба­дил на шефовете на клу­ба в деня, преди да бъде представен в Борисовата градина. След това се от­казал от всичко, което имало да взема от Пи­рин. Заради това той бил учуден от атаките към него.

По разпоредбите на Ко­декса на труда дори една не­изплатена заплата е причи­на за разтрогване на дого­вор, камо ли 3. От Пирин обвиниха ЦСКА, че дей­ствали непочтено към треньора и го привлекли, въпреки че имал договор. В крайна сметка той вече е нямал такъв заради неизплатените заплати.

При евентуално дело Пирин трябва да покаже, че е платил парите преди датата на напускането.

Тема спорт: Нефтохимик прибира Кикарин и Иван Стоянов

Нефтохимик може да при­бере двама от ненужните в Ботев Пловдив, разбра "Тема Спорт". Става въпрос за ата­куващия халф Иван Стоянов и левия бек Милен Кикарин. В момента те се договарят с ръководството на канарче­тата за разтрогване на дого­ворите им с клуба, като не во­дят подготовка с тима.

Кога­то те приключат с жълто-черните, вече ще са свободни агенти. Старши треньорът на бургазлии Христо Янев е провел първоначални разгово­ри с двамата футболисти за условията, при които те биха дошли на стадион "Лазур".

През миналия сезон той рабо­ти заедно с Кикарин в ЦСКА. В момента реално Нафтата е без ляв бек и Кикарин би бил добра алтернатива за поста. С опита на Стоянов пък Янев се надява да вдигне класата в предни позиции. Станислав Маламов е с тежка контузия и ще е аут дълго време и на него няма да се разчита.

В същото време стана ясно, че ръководството на Неф­тохимик е пред договор за спонсорство. Той ще е до края на годината, като сума­та е 400 хиляди лева. Всичко се очаква да бъде финализирано в близките две-три седми­ци. Преговорите са продължи­ли повече от три месеца, като в тях участие са взели от ръководството на клуба, кметът на Бургас Димитър Николов и, разбира се, пред­ставители на компанията, която е от България. Въпрос-. ната фирма вече е давала па­ри на Нафтата през години­те.

Тема спорт: Берое взима халф и нападател до дни

Старши треньорът на Бе­рое Ферарио Спасов очаква халф и нападател до края на седмицата. Преговорите са в напреднала фаза и те трябва да пристигнат под Аязмото до дни. Единият от тях е румънец. Засега от ръковод­ството пазят имената им в тайна.

Феро обяви на стар­та на подготовката, че ти­мът изпитва остра нужда от усилване на нападателна­та мощ. Именно невъзмож­ността да бъдат реализира­ни създадените положения е допринесла за незадоволител­ното представяне през есен­та. В момента в атака Спасов разполага само с Мапуку и Ге­орги Божилов. Той иска да привлече таран и вътрешен полузащитник.

Заралии работят усилено и при привличането на вра­тар. В момента зелено-белите разполагат с Благой Макенджиев и 19-годишния Ми­хаил Михайлов, феро и ща­бът му искат да засилят конкуренцията на Макенджиев, който в някои мачовете през есента допусна колебания. Бе­рое се е насочил към доско­рошния страж на Левски Иван Чворович. Вчера той разтрогна със сините и веднага е бил потърсен от зара­лии. Сърбинът с български паспорт направи силни мачове с Миньор Перник у нас, ко­ито му донесоха и трансфер в Лудогорец. При разградчани започна силно и трябваше да пази срещу Ливърпул на "Ан-филд" в групите на ШЛ през есента на 2014-а, но се контузи и в тима бе привлечен на пожар Милан Борян. След травмата Чворович загуби ритъм. При сините не успя да измести титуляря Боян Йоргачевич, като пази само в двубоя за купата с Царско село. Сега му е нужно да понатрупа пак увереност, за да се върне към дните от Миньор, Ферарио Спасов осъзнава то­ва и се надява сърбинът да му свърши работа.

Французи и белгийски искат талант на Ботев (Пд)

Кристиан Нвачукву е следен от чужбина

Керкез негодува срещу съдийството за мача с Черно море

Треньорът на Ботев (Пловдив) очевидно не бе напълно доволен

Карабельов: За Славия само хубаво или нищо

Халфът на Ботев (Пловдив) показа голямо уважение към своя роден клуб

Керкез: Заслужавахме да победим, получи се приятен мач

Треньорът на Ботев (Пловдив) похвали противника

Керкез призна: Преговаряме с ЦСКА за Шопов

Треньорът на Ботев (Пловдив) не крие, че иска халфа

Ботев (Пловдив) и Хебър завъртяха 0:0 на Коматево

Двата тима така и не успяха да се победят

Ботев (Пловдив) ще подпише с трима на проби

Това призна треньорът на отбора Душан Керкез

Керкез: Ръководството прави всичко по силите си, за да привлече защитник

Треньорът на Ботев (Пловдив) остана доволен от успеха над датския Вейле

Николов: Надявам се Ботев (Пловдив) да бъде трамплин за Европа

Новият нападател на "канарчетата" е ентусиазиран от трансфера си

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки