Чворович: Напуснах Левски заради Йоргачевич

„Конфликтът ни датира още отпреди да премина в тима”

Чворович: Напуснах Левски заради Йоргачевич

Разтрогналият преди дни с Левски Иван Чворович се съгласи да говори пред "Тема Спорт". Сръбският вратар разкри причината, заради която е напуснал стадион "Георги Аспарухов". 31-годишният страж пристигна при сините през лятото, след като се раздели с Лудогорец. За Левски Чворович изигра само един официален двубой. Бе на вратата срещу втородивизионния Царско село в 1/16-финал за Купата на България. В него опази мрежата си суха, а сините биха с 2:0.

Иване, не успя да се наложиш в Левски. Защо се стигна до раздяла с клуба?
- Нещата стоят по друг начин. Не става въпрос за моите качества. Не бях в добри взаимоотношения с другия вратар - не искам да му казвам името.

Боян Йоргачевич ли имаш предвид?
- Да. Някой трябваше да си тръгне от нас двамата. И затова се разделих с клуба.

Откога е конфликтът ви с Йоргачевич?
- Той е още преди да пристигна в Левски. Не ни бяха добри взаимоотношенията и е нормално ръководството да предпочете него, защото е любимец на феновете. Затова постигнахме съгласие да разтрогна договора си.

Как беше обстановката в Левски, като изключим конфликта ти с Йоргачевич?
- Беше много добра. Аз не мога да кажа нищо против Левски. Това е голям отбор. Според мен и ръководството бе доволно от мен, но ви споделих как стояха нещата.

Появиха се информации, че си се договорил с втородивизионния Септември  София. Верни ли са те?
- Не, няма такова нещо. Нищо вярно няма в подобна информация. Не знам откъде излизат тези слухове, но това не е истина. В момента съм без отбор и изчаквам най-доброто предложение.

А има ли предложения към теб от други отбори?
- Има, но не желая да коментирам, преди всичко да е сигурно. 

От България или от чужбина са?
- От България са, но изчаквам оферти и от чужбина. Има още време. В България съм вече от 12 години.

Съжаляваш ли, че не се наложи в Лудогорец?
- В Разград изкарах четири години. Винаги ще казвам само доброто за този отбор. Беше ми много хубаво там. В този период имах малшанс, защото ме преследваха много контузии. Поради тази причина и не останах в отбора. Ако бях здрав, сигурно още щях да съм в Лудогорец.  Отборът притежава голяма класа и там се работи на високо ниво.

Владислав Стоянов ли е най-добрият вратар в България?
- Да, той е най-добрият в момента. Заслужава да си пробва късмета и в чужбина. А знаете, че един вратар е половин отбор. Така че за Лудогорец е по-добре да остане.

В Миньор Перник ли беше най-силният период от твоята кариера?
- Може да се каже. Аз и сега се чувствах добре в Левски. В Лудогорец ме преследваха контузии. Бях готов да застана под рамката за сините, но така се получи, че Йоргачевич пазеше. Той все пак беше преди мен в отбора. Не получих и достатъчно шансове. Но определено в Перник ми бе най-силният период, защото нямах контузии и играех редовно. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки