Йорданеску: Няма как с играчи от долните дивизии да имаш претенции за титлата

„Заплатата на Кафу е 90% от бюджетa за възнаграждения в ЦСКА”

Йорданеску: Няма как с играчи от долните дивизии да имаш претенции за титлата

Бившият треньор на ЦСКА Едуард Йорданеску атакува сериозно отбора, ръководството и феновете му. То и направи това пред румънското издание „Digi Sport”.

„От България ми се обадиха във вторник да поема ЦСКА, а в събота отборът имаше мач. Аз имах информация за тима и започнах да събирам още такава. Нямах обаче много време, защото трябваше да дам отговор до два дни. Предположих, че поемането на отбора в петия кръг има някои недостатъци, защото нито съм правил подготовка, нито селекция и трябваше да  изчакам до зимата, за да направя нещата така, както аз искам", разкри Йорданеску.

„Получих наследена група от играчи, но имаше и други проблеми. Футболистите ми бяха слаби. Отборът беше на 6-о място, когато дойдох, и реално не ми дадоха време. Все пак ЦСКА е тим, който в последните 6 години нямаше почти никакви успехи. Имаше много неща, които не вървят, както и много хора, които ме съдеха", продължи изказването си синът на легендарния Ангел Йорданеску.

„Аз поех клуб, който се реформира. Два отбора бяха обединени в един – Литекс и ЦСКА. Едните играчи дойдоха от втора дивизия, а другите – от трета. Нямам как с футболисти от долните лиги да имаш претенции за титлата. Привържениците нямаха търпение за победи, защото те са свикнали отборът да е първи. Истината е друга. Мисля, че това ще е шеста поредна година, в която Лудогорец ще е шампион. Аз съм много впечатлен от това. Екип без традиции изведнъж става сила и доминира в първенството. Четох вчера, че нападателят на Лудогорец Кафу ще бъде продаден за около 10 млн. евро. Те купуват играчи за 1,5 - 2 млн. евро. Заплатата на Кафу е 85-90% от бюджета за заплати в ЦСКА", допълни Йорданеску.

Заги: Сега ще разчитаме на Левски

Треньорът на Славия коментира загубата от Крумовград

Станислав Генчев: Няма как да не съм доволен

„Показахме, че искаме в челната шестица“

Серкан Юсеин: Заслужено победихме Славия

„Още не е ясно, чакаме следващия мач на ЦСКА 1948“

Христо Янев: Надеждата остава, ще се борим

Треньорът на Ботев (Враца) призова за феърплей

Светльо Петров: Играхме силно, дори с човек по-малко

Треньорът на Етър коментира загубата във Враца

Левски ще реши бързо мача с Берое

Вижте подробности

Босът на Локо Сф: Какви италианци, какви нови собственици?

„Смешна работа! Стига фантасмагории“, отсече Иван Василев

ЦСКА показа уникални записки от равенството с Интер през 1967 година

Вижте ги

Себастиан Вия проговори за трансфер, иска най-доброто за Берое

Вижте интервю с новата звезда на старозагорци

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки