Сензациите в пресата: „Сините" близо до нов футболист, отказаха се от македонец

Казусът „Кафу" ясен до седмица, Уест Хем и Евертън също го искат; Селекцията на Берое зацикли; Георги Терзиев не иска в Ботев (Пд); Георги Марков шеф в Септември (Сф) и още…

Сензациите в пресата: „Сините" близо до нов футболист, отказаха се от македонец

Сензациите в пресата днес, събота, 14 януари 2017 година:

„Меридиан мач”: „Сините" близо до нов футболист

Левски е на финалната права на преговорите с нов футболист, разбра „Меридиан Мач". В момента на „Герена" усилено търсят нов нападател, крайни бранители, а след драмата с Хеан Деса очевидно и нови крила. Кога ще бъдат привлечени въпросните футболисти не е ясно, но от „Герена" разкриха, че поне с един от набелязаните футболисти разговорите вървят обнадеждаващо и може в близките дни тимът да се сдобие с нов.

„Меридиан мач”: Георги Терзиев не иска в Ботев (Пд)

Защитникът на Лудогорец Георги Терзиев не желае да преминава в Ботев. Както е известно, от Коматево желаят да ангажират национала под наем до края на сезона, но поне към момента подобен ход е малко вероятен. От титуляр през миналия сезон, Терзиев се превърна в четвърта опция за треньора Георги Дерменджиев след Козмин Моци, Игор Пластун и Хосе Паломино. В последните години Ботев и Лудогорец правят доста трансфери, но те са само в едната посока и „орлите" привличат класни играчи от Коматево като Абел Анисе, Юнес Хамза и за последно Жоао Пауло. Единствено Цветелин Чунчуков не успя да оправдае инвестицията в него. Той също е желан от Ботев, където търсят нов централен нападател.

„Тема спорт”: Казусът „Кафу" ясен до седмица, Уест Хем и Евертън също го искат

Лудогорец ще трябва да реши казуса с Джонатан Кафу до седмица. Дотогава треньорът Георги Дерменджиев трябва да има яснота дали ще може да разчита на бразилската си звезда за 1/16-финалните сблъсъци от Лига Европа с Копенхаген. Двубоите с датския шампион са на 16 и 23 февруари. Лудогорец вече има набелязан заместник на Кафу. Той има готовност да се присъедини към разградчани веднага след трансфер на Джонатан. Целта е въпросният играч да може да се аклиматизира максимално бързо към състава, за да е в състояние да помогне в срещите с Копенхаген. Както е известно, разградчани си поставиха за цел да гонят четвъртфинал в Лига Европа. Заради това и към момента не избързват с продажбата на основните играчи, въпреки че интерес към тях не липсва. Поставената минимална цена на 25-годишния футболист от собственика на Лудогорец Кирил Домусчиев е 10 милиона евро. Медиите в Европа пък продължават да пращат Кафу къде ли не. След като английският "Дейли мейл" съобщи, че английският шампион Лестър е предложил 10 милиона паунда за правата на нападателя, вчера се появиха информации, че още два клуба от Висшата лига ще се включат в наддаването. Това са Евертън и Уест Хем. Твърди се, че римските Лацио и Рома също следят ситуацията около бразилеца. От ръководството на Лион пък Вчера съобщиха, че Кафу е под номер 2 в трансферния им списък с футболисти, които могат да играят на фланга и на върха на атаката. Първият им избор е холандецът Мемфис Депаи. Вчера обаче Манчестър Юнайтед отхвърли офертата на французите.

„Тема спорт”: Георги Марков шеф в Септември (Сф)
Бившият шеф на Ботев (Пловдив) и Локомотив (София) Георги Марков ще започне работа в Септември (София). Той ще бъде главен мениджър на втородивизионния тим. Както е известно, спортен директор в клуба е Кристиян Добрев. Старши треньорът Николай Митов пък продължава с ударната селекция за атаката на Първа лига през пролетта. Септември е пред договор с бившия играч на Левски Стефан Велев. Той вече води подготовка с отбора, както и друг халф - Янко Сандански. Столичани са отправили оферта и към освободения от ЦСКА Борис Галчев.

„Тема спорт”: Левски се отказа от македонски бек
Левски е отказал да привлече македонския десен бек Даниел Георгиевски. Националът на западната ни съседка е бил предложен на ръководството около Нова година. Десният защитник е собственост на австралийския Мелбърн Виктори, но договорът му изтича през лятото и сините можеха да го привлекат за малка сума. 28-годишният Георгиевски се е състезавал за Стяуа Букурещ както и за хърватските Шибеник и Меджимурие. С румънския гранд става и шампион. Любопитен факт е, че един от скаутите на Левски -Кирил Вангелов, наскоро е бил в Австралия за десетина дни по покана на футболна агенция. Левски води преговори за привличането на белгийския ляв бек Лйрой Лабил. 25-го-дишният футболист в момента е свободен агент, след като договорът му с холандския втородивизионен Маастрихт (на трето място в класирането) изтече. През есента Лабил участва в 11 шампионатни двубоя на тима си.

„Меридиан мач”: Селекцията на Берое зацикли

Селекцията в Берое зацикли сериозно, научи „Меридиан Мач". В последните дни от Стара Загора са пратили оферти на поне двама играчи, но те не са приели условията, които им се предлагат и са отхвърлили предложенията. Така към днешна дата под Аязмото продължават подготовка без нито едно ново попълнение. Липсват дори играчи на проби, които да пробват да впечатлят Ферарио Спасов. Припомняме, че специалистът освободи доста играчи преди края на полусезона с идеята да бъдат привлечени поне 4-5 нови. Такива обаче липсват и не е ясно кога селекцията ще бъде завършена. Дори някой футболист изненадващо да се появи през уикенда, той трудно ще влезе в игра в първата контрола на заралии. Тя е планирана за вторник, а съперник е Нефтохимик. Спарингът ще се играе по обед, когато температурите са най-високи, а домакините са готови с вариант както за естествено, така и за изкуствено игрище. Тимът продължава двуразови занимания на базата си, като няма нито един контузен играч в състава на Ферарио Спасов.
Заги: Сега ще разчитаме на Левски

Треньорът на Славия коментира загубата от Крумовград

Станислав Генчев: Няма как да не съм доволен

„Показахме, че искаме в челната шестица“

Серкан Юсеин: Заслужено победихме Славия

„Още не е ясно, чакаме следващия мач на ЦСКА 1948“

Христо Янев: Надеждата остава, ще се борим

Треньорът на Ботев (Враца) призова за феърплей

Светльо Петров: Играхме силно, дори с човек по-малко

Треньорът на Етър коментира загубата във Враца

Левски ще реши бързо мача с Берое

Вижте подробности

Босът на Локо Сф: Какви италианци, какви нови собственици?

„Смешна работа! Стига фантасмагории“, отсече Иван Василев

ЦСКА показа уникални записки от равенството с Интер през 1967 година

Вижте ги

Себастиан Вия проговори за трансфер, иска най-доброто за Берое

Вижте интервю с новата звезда на старозагорци

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки