Изринаха 30 тона сняг от "Звездичка Арена"

"Звездичка Арена" се простира върху близо три декара площ, а образувалата се снежна покривка бе около 50 см. по цялото протежение

Изринаха 30 тона сняг от "Звездичка Арена"

Мащабна акция по почистване на футболния комплекс "Звездичка Арена" в Бургас. Ръководители, треньори и родители се "въоръжиха" с лопати и при много стройна организация изринаха цели 30 тона сняг за отрицателно време. Единните действия час по-скоро да има условия за тренировки са похвални.

Общо около 200 човека от двата пола взеха участие в т. нар. фитнес под открито небе в рамките на три дена. Инструктажът бе правен лично от шефа на бургаската академия Петър Алексиев, а негови подласници бяха треньорите Павел Алексиев и Георги Цъцъров. Спецификата на работа бе съобразена с това, че теренът е с изкуствена настилка, а не от естествена трева. Това изисква по нежно загребване в най-долния слой, за да не се повредят настилката и дренажът. Изгребаното в разтопено състояние е равносилно на кубици вода, достатъчни за четиричленно семейство за четири месеца. Футболните грандове в Европа например имат специални машини, които преработват количествата сняг, превръщайки ги във вода за секунди. Тя се използва после за поливни нужди.

Иначе в продължение на две седмици Бургас спокойно можеше да послужи за декор на филма "Ледена епоха". Валя невиждано от години количество сняг на две серии в съчетание със сибирски студ. "Звездичка Арена" се простира върху близо три декара площ, а образувалата се снежна покривка бе около 50 см. по цялото протежение. Тренировъчният процес на отделните възрасти обаче е строго разчетен по дни и часове и това е наложило дружните усилия с лопатите и найлоните.

"Благодаря на всички, които откраднаха малко време и помогнаха на терена. В случая похвалното е, че хем свършихме прекрасна работа, хем и бяхме задружни и работихме като при включен музикален метроном. На всеки час се сменяха по 20 човека. Пожелавам успех на отделните възрасти в предстоящите мачове от първенствата и турнирите" каза Петър Алексиев, председател на ДФК "Звездичка". Школата е на футболната сцена от пет години и половина и се сочи за пример във всяко едно отношение за развитието на детско- юношеския спорт.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки