Барса призна, че преговорите с Меси вече са започнали

Президентът Бартомеу лично ще увещава Меси и семейството му за нов договор

Барса призна, че преговорите с Меси вече са започнали

Президентът на Барселона Хосеп Мария Бартомеу увери феновете на отбора, че Лионел Меси иска да остане и обяви, че преговорите с аржентинеца за нов договор вече са започнали.

Настоящият контракт на петкратния носител на „Златната топка” е до края на следващия сезон. През декември Бартомеу каза, че 29-годишният Меси заслужава да е най-добре платеният футболист в света, а сега подчерта, че лично ще води преговорите.

„Няма нерви. Искам да уверя всички, че лично ще се погрижа за преговорите с Лео и неговото семейство”, каза Бартомеу пред Esport3.

„Всичко изисква време. Искаме Меси да остане тук, но няма да ви издам никакви подробности. Говорим с неговите хора. Той е най-добрият в света, иска да остане тук и ние искаме да остане тук. Всичко ще бъде направено дискретно и спокойно. Разбира се, че това е нов договор от огромно значение за клуба. Вече съм казал, че колкото по-скоро, толкова по-добре”, обясни президентът на Барселона.

Барса уволни директора Пере Гратакос след негови коментари, че Меси няма да е толкова добър футболист без своите съотборници при каталунците.

„Не разбираме полемиката, която предизвика отстраняването на Гратакос. Неговите твърдения не бяха адекватни спрямо идеите на клуба”, каза Бартомеу.

Играчите на Барселона не присъстваха на галавечерта на ФИФА, на която Кристиано Роналдо спечели наградата „Най-добрият”.

„ФИФА разбира, че не можехме да отидем на галата, защото приоритетът беше мачът за Купата на краля срещу Атлетик. Отношенията ни са отлични”.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки