Антон Огнянов: Имам недовършена работа в Левски

Дунав ще получи от „сините” между 50 и 100 хиляди лева за крилото

Антон Огнянов: Имам недовършена работа в Левски

Днес Левски трябва да финализира сделката по привличането на крилото Антон Огнянов от Дунав Русе.

На „Герена" вече са постигнали принципна договорка с футболиста той да стане техен играч.

28-годишният Огнянов има право да води разговори за бъдещето си, тъй като контрактът му с русенци изтича в края на първенството. Сините изчакваха президентът на Дунав д-р Симеон Симеонов да се завърне от бизнес дела в чужбина.

За правата на фланговия футболист Левски ще плати между 50 и 100 хиляди лева. А заплатата му ще бъде повече от два пъти по-голяма от тази, която прибира в настоящия си клуб. Антон Огнянов премина в Дунав през сезон 2015/16 след неуспешен престой в Берое.

При драконите той успя да възроди кариерата си и помогна на тима да спечели промоция  за  елита. През есента Огнянов бе водещ футболист на русенци. Той изигра 18 шампионатни срещи, в които отбеляза четири гола.

Огнянов не бе на терена само в последния кръг - гостуването на ЦСКА. Причината обаче не бе спортно-техническа, а това, че е отхвърлил предложението за удължаване на договора. Ако всичко е наред, през следващата седмица Антон трябва да започне втория си престой в Левски.

Той носи синята фланелка през сезон 2014/15 - премина на „Герена" от Любимец. Огнянов изигра 4 шампионатни мача, преди по време на зимната пауза да получи много тежка контузия - кракът му бе счупен, а връзките на глезена скъсани. След края на кампанията той бе освободен.

Пред "Тема Спорт" играчът призна, че има предложение от чужбина, но желанието му е да се завърне в Левски, защото "има недовършена работа". В Левски още очакват отговор и от 25-годишния белгиец Лирой Лабил. Левият бек е свободен агент. През есента той бе част от втородивизионния холандски Маастрихт (трети в класирането).

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки