Сензациите в пресата: Лудогорец взима и Джевизов, Бандаловски се сети за Левски

Верея преговаря с Иван Стоянов, Дунав урежда Карагерен, Ботев (Пд) предложи договор на поляк и още…

Сензациите в пресата: Лудогорец взима и Джевизов, Бандаловски се сети за Левски

Сензациите в пресата днес, неделя, 15 януари 2017 година:

„Тема спорт”: Лудогорец взима Спас Джевизов

Бившият централен нападател на ЦСКА Спас Джевизов ще започне работа в Лудогорец до броени дни, разбра "Тема Спорт". Очаква се в началото на новата седмица той да бъде назначен за селекционер в клуба. Новината идва само ден след като стана ясно, че към Разград поема и Радослав Здравков. Той става старши треньор на дублиращия отбор на зелените във Втора лига. За Спас и Ради е лобирал спортният директор на Лудогорец - Методи Томанов. Тримата са бивши съотборници в славния тим на ЦСКА от началото на 80-те години на миналия век. 61-годишният Джевизов е бил старши и помощник-треньор на ЦСКА. На два пъти е шеф на червената ДЮШ, както и селекционер на "Армията". В Лудогорец остава Галин Иванов, който ще бъде помощник на Ради Здравков в дублиращия тим на разградчани.

„Меридиан мач”: Бандаловски се сети за Левски

Иван Бандаловски може да се озове в Левски. „Меридиан Мач" научи, че десният бранител е споделил пред близки, че вече няма нищо против да играе за „сините". Както е известно, през лятото Левски го искаше, като особено много за него настояваше бившият треньор на отбора Люпко Петрович. По една или друга причина, бившият играч на Партизан се отказа от преминаване на „Герена" и отряза „сините". Може би причина за това е и именно миналото му като капитан на ЦСКА, макар да е стартирал кариерата си в ДЮШ на Левски. Чрез свои близки Бандаловски е сондирал дали на „Герена" все още го искат. В интерес на истината в Левски продължават действително да търсят десен защитник, след като единствената им опция на този пост си остава Сашо Александров. Договорът на Алвеша е до лятото и все още не са започнати преговори за нов. Вместо нов десен бранител обаче, малко странно „сините" предпочетоха да вземат N-тия на брой централен защитник Давид Яблонски. Иван Бандаловски пък бе спряган усилено и за трансфер в Локо (Пд) в последните седмици, макар че на „Лаута" Едуард Ераносян разполага с Пламен Крумов и новото попълнение Шоко на тази позиция.

„Тема спорт”: Верея преговаря с Иван Стоянов

Стара Загора се бори за подписа на освободения от Ботев (Пд) Иван Стоянов. Според информация на "Тема Спорт" Верея Вече е влязъл в преговори с 33-годишния нападател и очаква отговор най-късно до вторник, защото тимът пътува за лагера си в Турция в сряда. Берое обаче също желае Стоянов и готви контрапредложение на съгражданите си. Бившият национал прекрати отношенията си с Ботев Пд, след като се оказа ненужен в края на есенния дял и сега търси нов отбор. Индикациите сочат, че той е по-близо до завръщане във Верея. Сливналията бе част от клуба през есента на 2015 г. във Втора лига при треньора Живко Желев, но бе набързо освободен като ненужен. После игра за Монтана и Ботев Пд в елита. През настоящия сезон той се разписа в пловдивското дерби (1:1) в Коматево и изигра общо 17 мача в Първа лига. Сега обаче Стоянов влиза в плановете на Александър То-маш, който иска да подсили Верея с опитен футболист. В същото време клубът се раздели с нападателя Методи Костов по взаимно съгласие. Треньорският щаб е искал да го задържи, но играчът е предпочел да търси развитие на друго място. Заралии обявиха и подробности около подготовката си в Турция. Тимът пътува за Ан-талия на 18 януари. На този етап има 4 сигурни контроли. Първата е на 21 януари срещу елитния румънски Политехника Яш. На 25 януари следва двубой с друг тим от първото ниво на северната ни съседка -Конкордия Чиайна. На 28 януари Верея играе с грузинския гранд Динамо Тбилиси, а на 31 януари среща руския Тосно. За 3 или 4 февруари е планиран още един спаринг. 

„Меридиан Мач”: Дунав урежда Карагерен

Натиреният от Локомотив (Пд) Бинсент Карагерен си намери светкавично отбор. Той води финални преговори с Дунав за трансфер в Русе, научи „Меридиан Мач". По предварителни данни крилото трябва да отиде на заключителни разговори с „драконите" днес, а в понеделник да подпише договор с клуба. Очаква се контрактът да бъде за 1,5 години. Идеята на старши треньора на Дунав Веселин Великов е Карагерен да замести Антон Огнянов, който до дни трябва да отиде в Кипър, където да започне подготовка с Левски. Припомняме, че Карагерен беше изненадващо освободен от „Лаута" преди дни, след като старши треньорът на Локо (Пд) Едуард Ераносян го обяви за ненужен. Младият футболист обясни, че е бил шокиран от думите на Едо. Вчера пък от лагера на „смърфовете" пожелаха успех на Карагерен, който си тръгна достойно от Лаута, без да предявява финансови претенции към клуба.

„Меридиан мач”: Вратарят Кайзер си тръгна за Полша с предложение за договор
Ботев (Пд) почти сигурно ще си осигури услугите на вратаря Даниел Кайзер. Полякът изкара няколкодневни проби в Коматево, като мина и медицински прегледи в клуба. Спортно-техническият щаб е много доволен от качествата на поляка и вече му е предложил договор. Даниел Кайзер замина за родината си, но се очаква това да е само, за да си събере багажа и да си подготви документите за преминаването при „жълто-черните". Кайзер е препоръчан на Ботев лично от бившия вратар на пловдивчани Адам Стаховяк. Той е футболист на Ров Рибник, който играе във Втора лига на Полша, което е еквивалент на трета дивизия. 24-годишният вратар е твърд титуляр за тима си, но няма да му правят никакви пречки да премине в Ботев като свободен агент. Той вече е договорил личните си условия с „жълтго-черните", като се очаква да получава тавана на заплатите в клуба от 3000 евро. В Ботев държат много да засилят конкуренцията на вратарския пост и да намерят алтернатива на титуляра Георги Георгиев, който бе несменяем през есента.

"24 часа": Кайсара през Китай в Испания
Бившият ас на „Лудогорец" Жуниор Кайсара почти сигурно ще бъде продаден от „Шалке 04" на китайския клуб „Чонкин Лифан". След това се очаква да бъде преотстъпен на заплашения от изпадане от Примера дивисион „Гранада". Това става ясно от официална информация на испанския клуб. В сделката ще попадне и нападателят на „Борусия" (Д) Адриан Рамос. „Чонкин Лифан" и „Гранада" имат общ собственик. Схемата се прави, за да се заобиколят правилата на финансовия фейърплей. Рамос е оценяван на около 8 млн. евро, докато за Кайсара не се споменава сума. Бразилският десен бек е твърда резерва в състава на „Шалке 04" и сам обяви наскоро, че голямото му желание е да играе.

Актуално

20:00 19/04 КРУМОВГРАД - СЛАВИЯ
19:30 19/04 Дженоа - Лацио
21:30 19/04 Айнтрахт – Аугсбург
21:45 19/04 Каляри - Ювентус
22:00 19/04 Атлетик Билбао - Гранада
19:45 18/04 Фиорентина - Пилзен 2:0 (прод.)
19:45 18/04 Лил - Астън Вила 2:1 (3:4. д.)
22:00 18/04 Рома - Милан 2:1
22:00 18/04 Аталанта - Ливърпул 0:1
22:00 18/04 Марсилия - Бенфика 1:0 (4:2, д.)
22:00 18/04 Уест Хем - Байер Л 1:1
22:00 18/04 Фенербахче - Олимпиакос 1:0 (2:3, д.)
22:00 18/04 ПАОК - Брюж 0:2
19:00 17/04 ЦСКА - БОТЕВ ПД 0:1
22:00 17/04 Ман Сити - Реал М 1:1 (3:4, д.)
22:00 17/04 Байерн М - Арсенал 1:0

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки