Старшата възраст на Славия започна подготовка

Белите с амбицията да станат първия отбор в Елитните групи, който е дублирал титлата си

Старшата възраст на Славия започна подготовка

Юношите (старша възраст) на Славия започнаха зимната си подготовка с амбицията да станат първия отбор, който е дублирал титлата си от въвеждането на Елитните юношески групи. До момента нито един тим не е печелил две поредни титли нито при 19-годишните, нито при 17-годишните.

"Когато си спечелил една титла, някой може да каже, че е случайно. Но когато дублираш титлата си, значи е плод на работа. Ще разчитам на трудолюбието на момчетата, а и те вече ясно осъзнават, че ако се представят както се иска от тях, пътят към първия отбор е отворен за тях. Виждате колко наши таланти в последните години влязоха в мъжкия тим на Славия, обясни пред БТА старши треньорът на 19-годишните момчета на Овча купел Ивайло Семерджиев.

В момента той води подготовката с 14 човека, като трима са с националния отбор до 18 години на турнир в Русия. Това са защитниците Мартин Семерджиев и Денис Бучев, както и халфът Александър Златков.
В старшата възраст на Славия пристигна роденият през 1999-а година халф Тони Иванов, който преди това играеше за Литекс и Лудогорец. В момента обаче Иванов е на подготовка с мъжкия отбор в Турция, където отиде и Фабиен Георгиев, също полузащитник. За двамата е по-вероятно през пролетта да се включват повече в мачовете на 19-годишните.

Напусналите са трима. Александър Енев отива в Берое, а Асен Максимов вече е част от Септември (София). Напуска и снажният нападател Георги Славчев. В момента юношите (старша възраст) на Славия имат 38 точки и си поделят първата позиция с ЦСКА-София, които са със същия актив. Двата отбора обаче си дават среща още в първия пролетен кръг на стадиона на белите. На 2 точки от тях е Ботев (Пловдив).

Седем контролни срещи е уредил до момента Семерджиев, като всички те са с мъжки отбори и ще се играят на стадион Славия. Програмата е следната: на 18 януари с Ботев (Враца), на 21 януари с Балкан (Ботевград), на 25 януари с Миньор (Перник), на 28 януари със Сливнишки герой (Сливница), на 3 февруари с ЦСКА-1948, на 11 февруари с Чепинец (Велинград) и на 18 февруари със Септември (Симитли). Треньорът търси още една проверка, която вероятно ще бъде срещу друга юношеска формация.

Славия с Тони Тасев на Коматево

Ивайло Марков извън групата заради вирус

Славия с рутинна победа над Хебър на стадиона в Овча купел (ВИДЕО)

"Белите" постигнаха успех с 3:1

Арда засили кризата в Славия след 2:1 в Кърджали (ВИДЕО)

Два бързи удара на домакините решиха изхода на срещата

С КЪСМЕТ: Левски пребори храбра Славия (ВИДЕО)

Рикардиньо и Марин Петков носят "син" триумф

Карабельов: За Славия само хубаво или нищо

Халфът на Ботев (Пловдив) показа голямо уважение към своя роден клуб

Венци Стефанов: Как да съм доволен? Изравниха ни в самия край!

Президентът на Славия не бе никак доволен

Загорчич: Доволен съм от играта и момчетата, макар че не победихме

Треньорът на Славия изрази задоволството си от представянето срещу Ботев (Пловдив)

Славия без Томбак и Добрев за мача с ЦСКА 1948

И двамата имат проблеми

Официално: Славия обяви привличането одобрения след проби Николай Христов

Българинът си спечели трансфер при "белите"

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки