Йоветич и автогол на Рамос сложиха край на рекордната серия на Реал без загуба (ВИДЕО+СНИМКИ)

Севиля наказа високомерните Роналдо и компания, повели със скандална дузпа

Йоветич и автогол на Рамос сложиха край на рекордната серия на Реал без загуба (ВИДЕО+СНИМКИ)
Невероятната серия на Реал (Мадрид) от 40 мача без загуба в испанския футбол приключи след поражение 1:2 от Севиля в 18-ия кръг на Примера. 
 
Андалусците отново приеха „кралете” след едва три дни. През седмицата „Белия балет” оцеля на „Писхаун” за Купата на краля (3:3), но сега тимът на Хорхе Сампаоли заслужено се поздрави с успех, дошъл след обрат и скандална дузпа в полза на столичани. 
 
След по-добри минути за Севиля, Реал можеше да открие в 40-ата минута, когато Кристиано Роналдо прати в аут свита топка от Карим Бензема пред вратата на севилци. 

 
Домакините започнаха по-добре и второто полувреме. Франко Васкес стреля опасно по диагонала в наказателното поле и Кейлор Навас с върха на пръстите си изби в корнер. 
 
В 54-ата минута Бен Йедер излезе на добра позиция отдясно и шутира ниско, но отново Навас беше последна преграда. 
 

 
Постепенно Реал започна да затяга обръча, но не успя да се възползва от суматоха в 64-ата минута, когато Бензема стреля високо над напречната греда от няколко метра. 

 
Минута по-късно гостите получиха много спорна дузпа и предизвикаха гнева на футболистите и феновете на Севиля. Грешка при изнасянето позволи на Дани Карвахал да нахлуе в пеналтерията. Серхио Рико го пресрещна и пръв стигна до топката, но Карвахал се спъна от тялото му. Класическа ситуация, при която в миналото не се даваха никакви дузпи. Сега обаче времето е друго и реферът посочи бялата точка. 
 

 
Докато домакините недоволстваха, Кристиано Роналдо се изнерви и хвърли топката към Витоло, като го удари в гърба. Стигна се до кратка разправия, която бързо утихна без картони. В крайна сметка Роналдо заби със злоба в долния ляв ъгъл и бурно изрази радостта си. 

 
Роналдо се изравни с Уго Санчес по голове от дузпи в историята на испанското първенство – 56. 

 
Справедливостта възтържествува в 85-ата минута, когато Серхио Рамос си отбеляза автогол. Пабло Сарабия центрира от свободен удар дълбоко в наказателното поле и там централният защитник на Реал, донесъл точката срещу Барселона в добавеното време и още други решаващи голове този сезон, атрактивно заби в собствената си мрежа с глава.  

 
В добавеното 3-минутно продължение Витоло и Стеван Йоветич разиграха бързо и новодошлият черногорец наказа излезлия напред Навас за крайното 2:1. 
 
Той вкара два гола в два мача за Севиля – и двата срещу Реал. 



 


 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки