Фиорентина спъна набралия скорост Ювентус (ВИДЕО)

"Виолетовите" удариха с 2:1 лидера в Серия А

Фиорентина спъна набралия скорост Ювентус (ВИДЕО)

Фиорентина се наложи с 2:1 над лидера в Серия А Ювентус в двубой от 20-ия кръг на шампионата, спирайки серията от четири поредни победи на "бианконерите". Калинич откри резултата в 37-ата минута, а Киеза удвои в 54-ата. Юве успя да реализира само един гол, като автор на попадението бе Игуаин в 58-ата. След победата Фиорентина се изкачи в класирането с една позиция и вече е на 8-о място с 30 точки, Ювентус е лидер с 45 точки.

Първата част мина под диктовката на домакините, които се оттеглиха на почивката напълно заслужено с гол аванс. Юве не сътвори нищо интересно в предни позиции, а няколко добри намеси на Джанлуиджи Буфон опазиха гостите от по-сериозно изоставане.

В 8-ата минута Матиас Весино пробва далечен удар, но Буфон успя да избие без колебание. Две по-късно отново Весино бе в центъра на вниманието. След доза късмет и пробив през отбраната на Юве, уругваецът отправи мощен шут, но топката срещна гредата.

Щурмът на „виолетовите” продължи, а Киеза в 13-ата от малък ъгъл не успя да пробие железния Буфон.

В 37-ата минута усилията на домакините се увенчаха с успех и Никола Калинич откри резултата. Бернардески изведе отдясно хърватина, който с диагонален шут към далечния ъгъл разпечата вратата на „бианконерите”.

Буфон продължи с отличните си намеси и след почивката, като в 50-ата отрази удар на Калинич, който бе изведен на чиста позиция.

Милан Бадел в 54-ата центрира в пеналта на Ювентус, Киеза скочи да отклони, но сякаш не успя дори да докосне кълбото. Това заблуди Буфон, който не успя да избие топката и Фиорентина поведе с 2:0, а попадението бе записано на името на Киеза.

Само четири минути по-късно гостите стигнаха до гол. Гонсало Игуаин се възползва от грешка в отбраната на „виолетовите” и с точен удар намали на 1:2.

Претенции за дузпа имаха гостите в 76-ата минута, но главният рефер не отсъди 11-метров наказателен удар.

Манджукич влезе в 79-ата минута и даде импулс в играта на Юве, а секунди след появата му на терена при центриране в пеналта на Фиорентина се получи страхотно разбъркване, от което обаче „бианконерите” не се възползваха.

Последна възможност да се добере до равенството гостите имаха в 89-ата минута, но Дибала стреля много неточно в аут.

В добавеното време пък Иличич остана сам срещу Буфон, успя да го преодолее, но топката му избяга и излезе в аут.

В крайна сметка Фиорентина затвори мача при резултат 2:1 в своя полза.


ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки