Тръгва ли Септември София по пътя на Лудогорец?

Столичани със сериозна организация за атаката на Първа лига

Тръгва ли Септември София по пътя на Лудогорец?

Септември София направи силен край на есенния дял във Втора лига - записа серия от 7 поредни мача без загуба - 5 успеха и 2 равенства, и напълно заслужено зимува на второ място, делейки върха с Етър с равен брой точки - по 35. Поредицата от добри мачове случайно или не съвпадна с напускането на Румен Чандъров от Ботев Пловдив. Разочарован от отношението на бултрасите, които изгониха старши треньора Николай Ми-тов, бизнесменът вложи още повече усилия и енергия в проекта си „Септември".

 

През изминалата седмица столичани започнаха ударна селекция, привлякоха и Георги Марков за главен мениджър. Впрочем Марков работи заедно с Чандьров и при канарчетата, а сега в Септември се събра със спортния директор Кристиян Добрев, с когото ръководеха нещата и в Локо София.

 

При септемврийци акостираха Иво Иванов, Радослав Василев, Николай Цветков-Демона, чакат се Борис Галчев, Янко Сандански и вратарят Иван Чворович. Все футболисти с опит в елита, способни да вдигнат класата на тима. Преди дни Септември е бил пред договор и с Антон Огнянов, който обаче е избрал предложението на Левски. И ако през есенния дял Чандьров е отделял по около 1500 лева за заплата на играчите, то сега босът е готов да вдигне сумата. Бизнесменът, който е изкарал празниците в Доминиканската република, е амбициран да развърже по-сериозно кесията. Босът има пълно доверие на старши треньора Николай Митов и неговия екип. Така столичани са готови със сериозна организация на всички фронтове за атаката на Първа лига. А всичко това неминуемо поражда сравнение с проекта „Лудогорец" по чийто път явно Септември София е тръгнал. При столичани все още липсват чужденците, но както се казва, апетитът идва с яденето.

 

Паралелно с първия отбор Румен Чандьров не изоставя и частната си академия ДИТ Спорт София, от която тръгна всичко. Усилия се влагат и в школата на Септември София, базирана в 57-о училище. Бизнесменът постоянно подобрява базата си в Драгалевци, а още едно сравнение с разградчани е, че се е доверил на испански специалист Алекс Каведо за академията си. Младият специалист е част от треньорския щаб на Мито, а също така е в основата на повечето положителни промени в детско-юношеските школи на Септември София и ДИТ София.

 

Основната болка на Чандьров е липсата на публика на Септември. Именно фено-вете бяха основната причина, която накара бизнесмена да стане собственик на Ботев Пловдив. Но и привържениците бяха тези, които го изгониха. Така че той със сигурност е видял двете страни на монетата. В средата на май миналата година в интервю бизнесменът обяви, че Ботев няма да следва модела на Лудогорец, но Септември е друга бира. А и действията от последните седмици подсказват само едно - амбиции на Чандьров не му липсват, както и финанси.

 

Така напролет остава столичани да се възползват максимално от драмите в Етър, които се разиграха в края на миналата и началото на тази година, фактът, че основният играч на болярите от есента - Николай Цветков, избра Септември, е показателен. На новия наставник на виолетовите Станислав Генчев, който през есента бе несменяем титуляр при Георги Василев, ще му трябва време. Липсата на опит също не е за подценяване. Управленските промени на "Ивайло" също оказват своето негативно влияние. Така че какъв по-удачен вариант за Септември да се завърне в елита след 16 години.

 

Росен Ангелов, "Тема спорт"

Павлин Николов обяви бъдещето на Росен Кирилов

Треньорът на отбора ще продължи да бъде на поста си и следващия сезон

Официално: ЦСКА 1948 представи Иван Иванов

Той ще води дубъла, а Алвеша се връща начело на третия отбор

Ясни са съдиите за кръгa във Втора лига

Вижте кой ще свири Марек – Септември (София)

Митов се завръща в Септември

Опитният специалист сменя Иван Гешев

Монтана има нов треньор

Петър Колев смени Митов на "Огоста"

Дунав повали Септември Сф с 2:1 след греди и червен картон (ВИДЕО)

Русенци се изкачиха до десетото място в класирането на Втора лига

Треньорът на „соколите“ ги похвали след успеха

„Поздравявам момчетата, тъй като изпълниха задачите”, заяви Росен Кирилов

Изненада: Монтана се раздели с треньора

Николай Митов напусна „Огоста“

Треньорът на Струмска слава за съдийството срещу Спартак (Вн): Пълно безумие!

„Вината е в нас, защото не сме подготвени физически да играем 10 срещу 14“

ЕФБЕТ ЛИГА
Трета Лига
Футзал

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки