Сензациите в пресата: Двамена иска космическа заплата от ЦСКА-София

И още: "В Левски пари за повече нови няма", "Сините пратиха халф в Спартак Плевен", "Левски пожела талант на Ботев", Верея удря Дунав с пари за Карагарен"

Сензациите в пресата: Двамена иска космическа заплата от ЦСКА-София

Сензациите в пресата от днес, понеделник, 16 януари 2017 година:

 

"Меридиан мач": Двамена иска космическа заплата от ЦСКА-София

 

Въпреки че от „Армията" дадоха индикации, че са близо до договор с ганайския таран Рафаел Двамена, се оказа, че двете страни все още имат неточности преди трансферът да стане факт. Основното забавяне към момента идва от факта, че нападателят и ръководството на ЦСКА-София не могат да се разберат за заплатата, която ще взима Двамена. Той иска 20 000 евро месечно възнаграждение, а таванът на заплатите на „Армията" е 15 000 евро. Толкова взима разочаровалия до момента португалец Руй Педро. Отделно от това таранът има оферти от Аустрия Виена и Йънг Бойс и те също бавят отговора му към ЦСКА-София.

 

Навярно „червените" ще се съгласят да плащат космическата заплата на Двамена, само и само да го привлекат. Не е тайна, че отборът на Стамен Белчев има нужда от класен таран, ако иска да се бори за нещо повече от третото място, което също не е сигурно. Иначе га-наецът блесна през есента, като с екипа на втородивизионния Ау-стрия Лустенау реализира 18 гола в 20 срещи.

 

"24 часа": В Левски пари за повече нови няма

 

Твърде е вероятно в „Левски" да няма повече нови попълнения. По принцип пари за закупуване на футболисти не са предвидени, разкриха източници от „Герена".

 

Попълнения може да има само ако още играчи напуснат. До момента от „Левски" си тръгнаха Талин Иванов, Илиян Ми-цански и Иван Чворович. В тима дойдоха френският нападател Амаду Су-куна и чешкият бранител Давид Яблонски.

 

Бюджетът за заплати е фиксиран и затова няма друг вариант освен заместване на тръгнал си футболист с нов.

 

Преди да напусне, на вратаря Чворович било предложено да си намали заплатата. Сърбинът с български паспорт обаче категорично отказал. Той се премести във вто-родивизионния „Септември".

 

"Тема спорт": Сините пратиха халф в Спартак Плевен

 

Треньорът на Левски Елин Топузаков няма да разчита на халфа Георги Янев през пролетния полусезон. Полузащитникът е капитан на юношеския национален отбор на България до 19 години. В момента футболистът е на лагер със сините в Кипър. Елин Топузаков обаче е решил, че той няма да му свърши работа в битките за плейофите.

 

Точно това е причината Левски да преотстъпи Георги Янев. Сините са преценили, че той трябва да трупа игрови минути и най-подходящо е да стори това във втородиви-зионния Спартак Плевен. Ръководството на сините вече е постигнало договорка с този клуб. Очаква се Янев да се присъедини към него на 23 януари - тогава сините ще са се прибрали в София след първия си лагер в Кипър.

 

"Тема спорт": Левски пожела талант на Ботев

 

Левски проявява интерес към нападателя на Ботев Пловдив Кристиян Добрев. Сините са проучили при какви условия талантът може да акостира на "Герена". Засега опитите на столичани това да се случи се оказват неуспешни, въпреки че те са били склонни и да платят трансферна сума за играча.

 

Крис нашумя през есента, след като стана най-младият футболист, обличал фланелката на Ботев Пловдив. Високият 173 сантиметра нападател е роден на 27 април 2001 година. Той направи своя дебют в Първа лига на 26 ноември - при домакинството на жълто-черните на Лудогорец от 15-ия кръг. Домакините загубиха с 1:3, но мачът остана в историята заради влизането на Добрев на игриидето. В 82-ата минута той замени Омар Косоко. До края на есенния дял Крие влезе още два пъти на терена като смяна. Така футболистът с №88 има на сметката си вече 53 игрови минути.

 

Кристиан Добрев е от Бургас. Преди да премине в Ботев, е играл за Нефтохимик и Черноморец. Интересното е, че през 2016 година той стана държавен шампион за деца с тима на канарчетата (набор 2001). Добрев е юношески национал на България.

 

Интерес към нападателя на Ботев проявява и Лудогорец. Младокът обаче отказа да премине при разградчани.

 

"Тема спорт": Верея удря Дунав с пари за Карагарен

 

Верея не се е отказал от атакуващия халф Бирсент Карагарен. Играчът е желан от Дунав, като вече е провел сериозни разговори с клуба от Русе. Заралии обаче мислят да отмъкнат футболиста, като дадат пари на Локомотив Пловдив. Както е известно, Карагарен се оказа ненужен на "Лаута" и бе освободен от Едуард Ераносян. Според запознати той все още не е прекратил официално договора си с черно-белите. Именно от това обмисля да се възползва Верея, като предложи пари за футболиста. Според запознати заралии са готови да дадат 50 хиляди лева на Локомотив Пловдив за правата на играча. От "Лаута" са заявили, че няма да правят спънки на играча.

 

В плановете на старши треньора Александър Томаш за селекцията е и друг атакуващ халф - Иван Стоянов. Той наскоро приключи с Ботев Пловдив. Бившият футболист на ЦСКА, Лудогорец и Сливен е желан от градския съперник Берое и от Нефтохимик. Томаш иска задължително да привлече нападател, който да засили мощта в предни позиции.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки