ЦСКА умува за Мартин Райнов

Бъдещето ми е ясно - напу­скам Локо Пловдив. Имам опции, но ис­кам първо да се разделя с клу­ба, казва халфът

ЦСКА умува за Мартин Райнов

ЦСКА умува за предложение към халфа Мартин Райнов. 24-годишният габровец ще раз­трогне до края на седмицата договора си с Локо (Пд), след ко­ето ще вземе решение къде да продължи кариерата си. Интерес към него не липсва, като освен от „армейците” той е желан от Берое и Славия.

ЦСКА го искаше и точно преди година, докато бе в Тре­та лига. Тогава червените пак бяха отправили предложение на Райнов, но той предпочете офертата от Локо (Пд). Сега обаче ситуацията е по-различ­на и вътрешният халф може да се съгласи на предложение от "Армията". Една от причи­ните е, че се познава отлично с треньора Стамен Белчев. Двамата работиха заедно в Хасково в Първа лига през про­летта на 2015 г. и Райнов бе непоклатим титуляр във всички срещи при Белчев от март до края на сезона. От друга страна, „армейците” имат нужда от надеждна оп­ция за халфовата линия след напускането на Борис Галчев. Титуляри в средата на тере­на се очертава да бъдат Рубен Пинто и Петрус Бумал. Но пък Райнов показа добър прогрес през изминалия сезон, като до­стигна и до националния от­бор, и в ЦСКА би могъл да се бори за титулярно място.

През цялата 2016 г. халфът записа 31 мача и 3 гола във всички турнири. Той бе основ­на фигура в състава при Илиан Илиев този сезон, но след ка­то Едуард Ераносян пое черно-белите, полузащитникът се застоя на пейката.

"Бъдещето ми е ясно - напу­скам Локо Пловдив. До няколко дни, предполагам до края на седмицата, ще седнем и ще се разберем с клуба. Оттам ще го мисля", каза Райнов пред "Те­ма Спорт".

На въпрос дали може да потвърди за интерес от страна на ЦСКА, той не отре­че: "Нека да приключа отно­шенията си с Локо Пловдив и ще реша. Имам опции, но ис­кам първо да се разделя с клу­ба", добави Райнов.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки