Погба се защити: Ролята ми не е да бележа

Най-скъпият футболист в света не очаква да оправдае очакванията на Моуриньо да бъде като Франк Лампард

Погба се защити: Ролята ми не е да бележа

Пол Погба заяви, че ролята му на терена не е да бележи, въпреки че мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо го сравни с най-резултатния централен халф в историята на Висшата лига – Франк Лампард.

„Моята роля като халф не е да вкарвам. Мога да правя разликата в мачовете, но имам много работа в дефанзивен план и да диктувам темпото на игра. Това зависи от моите способности. Мога да правя разликата като печеля топката от противника, като участвам в играта на отбора. Трябва да работя за отбора, а не да мисля за себе си”, смята най-скъпият футболист в света.

Погба изигра слаб мач в дербито с Ливърпул (1:1), като на няколко пъти изпусна Деян Ловрен при статични положения и в крайна сметка направи дузпа за неориентирана игра с ръка след корнер, а хватка от кеча срещу Джордан Хендерсън от страна на френския халф остана незабелязана от съдиите.

Преди мача Моуриньо сравни Погба с отбелязали 211 гола за Челси в рамките на 13 години Франк Лампард.

„Моуриньо ми каза да се наслаждавам на играта. Това е. Това е всичко, което имам нужда да чуя от мениджъра”, каза Погба пред SFR Sport, но подчерта, че феновете не могат да очакват купища голове от него въпреки рекордната трансферна сума от 105 млн. евро, платена на Ювентус.

„С всичко, което се случи – трансфера, смяната на клуба, връщането в Манчестър – хората искат да вкарвам, да правя разликата в мачовете, защото казват, че при тази цена футболистът трябва да вкарва, да дава асистенции”, добавя Погба.

Той не скри, че през лятото е отказал на Реал Мадрид и Барселона и се върнал на „Олд Трафорд” заради сърцето си, а не за пари.

„Дойдох в Манчестър Юнайтед, защото имам определени цели. Това е голямо предизвикателство за мен за мен. Можех да ида в Реал Мадрид или Барселона, които се интересуваха от мен. Но избрах да се върна в Юнайтед, защото следвах сърцето си. Искам да печеля трофеи с Манчестър Юнайтед, не съм печелил нищо тук. Винаги съм си казвал, че един ден ще се върна в Юнайтед. Обичам този клуб и имам недовършена работа тук”, завършва Пол Погба.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки