ФА обсъжда наказания за симулации по видеозапис във Висшата лига

По сегашните правила симулация се наказва само по време на мач

ФА обсъжда наказания за симулации по видеозапис във Висшата лига

Футболната асоциация на Англия обсъжда идеята да въведе наказания по видеозаоис за играчи в английския футбол, които симулират или имитират контузия.

За целта служители на ФА ще ходят на работно посещение в Шотландия, за да черпят опит. Там вече бяха въведени такива наказания.

В Англия към момента по видеозапис могат да се наказват само груби нарушения и провинения, свързани с невъздържано поведение.

За да стане факт новата промяна е нужно да получи пълната подкрепа на всички структури, които управялват футбола на Острова.

По-рано през сезона мениджърът на Бърнли Шон Дайш изрази мнение, че симулациите трябва да бъдат изкоренени от футбола като се въведат наказания по видеозапис.

„Таймс” съобщава в днешния си брой, че важни фактори в управата на ФА са решение да направят промяната факт.

В последните спорни случаи Робърт Снодграс от Хъл Сити се извини, че е паднал без никакъв контакт със съперник, за да изпроси дузпа при успеха на „тигрите” с 3:1 над Кристъл Палас, а Деле Али спечели съмнителна дузпа при успеха на Тотнъм с 5:0 над Суонзи.

В Шотландия има пресен пример от този сезон. Джейми Уокър от Хартс беше наказан за два мача за симулация, довела до дузпа в мача със Селтик в елита.

По сегашните правила на Висшата лига провинение като симулация е наказауемо само ако бъде забелязано от съдиите на терена, но не и след края на мача.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки