Аспарухов: Феновете не трябва да участват в избора на ръководители и треньори

"Ще дойде много скоро времето, когато и Левски, и ЦСКА ще се върнат на своите места"

Аспарухов: Феновете не трябва да участват в избора на ръководители и треньори

Синът на легендарния Георги Аспарухов - Андрей, сподели мнението си за моментното състояние на сините. В интервю за телевизия Би Ай Ти от Съединените щати Анди изказа и мнението си за мястото на феновете в управата на Левски. В момента Аспарухов работи в академията на Ню Ингланд Ръш в Бостън.

 

Спомените за баща му

 

45 години са много голям период от Време. За съжаление това е целият мой живот. Бях много малък, когато моят баща почина. Това, което мога да кажа, че и дори след толкова много години хората не само че не са го забравили, а се е превърнало като някаква инерция и неговата популярност непрекъснато се увеличава.

 

За моментното състояние на Левски

 

Не съм толкова близо до клуба, разстоянието си казва думата. Идвам си в България на една-две години. Миналата бях безкрайно изненадан и поласкан от поканата да бъда част от откриването на новия сектор, което бе изключително преживяване за мен и съм благодарен на тогавашното ръководство на Левски -на Иво Тонев и на Васил Колев, който бе председател на Тръст "Синя България". Изживяхме със съпругата ми невероятен момент, който се изпитва веднъж В живота. Успях да разговарям с мои бивши колеги, които са по-близо до клуба, за проблемите, които за съжаление мисля, че са повече от хубавите неща. Ще дойде много скоро времето, когато и Левски, и ЦСКА, и двата отбора ще се върнат на своите места.

 

За феновете и участието им в управата

 

Феновете са разликата между Левски и ЦСКА, без да обиждам другите отбори като Лудогорец. Разградчани направиха изключителен отбор за нашите мащаби. Проектът им е много добър и работи успешно. Но това, което имат Левски и ЦСКА, пловдивските Ботев и Локомотив, Берое, смятам, че им дава допълнителна стъпка напред. Левски има изключителни фенове. Лошото е, че това, което забелязвам в последните години, ако мога така да се изразя - нормалният фен, който не е в сектор Б, не е на стадиона. Сега нещата са други. Моето виждане е, че когато отборът започне да си възвръща идентичността, тогава ще се завърне и масовият запалянко с малките деца. Да се превърне ходенето на мач като едно семейно преживяване. Това е първата стъпка, която трябва да се направи, феновете не трябва да бъдат основният двигател, а да бъдат коректив, който да може да оказва влияние на изключително важни неща за решаване, но не трябва да участват в избора на треньор или на ръководител. Това трябва да е работа на професионалистите. Всички фен клубове би трябвало да подпомагат не само клуба Левски, а и да подпомагат всичките привърженици по целия свят. Да обединят хората, да се направи някаква организация да помагат Левски да влиза 8 сърцата на младите хора. Всеки, който е живял дълги години в чужбина, знае, че децата започват да забравят да говорят дори български. С една такава организация децата ще могат да научат историята на любимия клуб, да се гледат паметни мачове, да се събират и да се проследяват и съвременните мачове. Това е основната цел. Всичко друго като събиране на средства и оползотворяването им е Вече второстепенна задача. Но не е маловажно", сподели синът на Гунди.

 

За школата

 

Много хубаво впечатление ми направи работата на Даниел Боримиров в школата. Напреднала е 8 развитието си и тази на стадион "Раковски". Сигурен съм, че вървят по правилен път и нещата ще се оправят. За съжаление една школа като тази в Ловеч - не знаем какво ще се случи с нея. Това са продуктивни школи, които създават и продават футболисти.

Тръпката е в efbet Лига – шампионатът се разделя на 3 групи, интригата е на макс!

Бонусът за елита на платформата за онлайн спортни залози efbet.com важи до края на сезона

Левски на печалба, вижте финансовия отчет на „сините“

Ето какво пишат от „Герена“

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

Официално: Ботев (Пд) иска международен съдия за реванша с ЦСКА

Вижте отовреното писмо на "жълто-черните" до БФС

Бусато: Дербито е приоритет

Вижте какво каза вратарят на ЦСКА

Рик Джонатан: Хубаво е, че има конкуренция в Лудогорец

„Следвам моя път, това не е късмет, а работа“

Любо Пенев: Вниманието ни е насочено към първенството

„Имаше липса на концентрация“

Дерменджиев: Целта е дубъл

Гледаме към финала, призна треньорът на "орлите" след 4:0

Бойко Борисов и Витоша на полуфинал

"Тигрите" разбиха ФК Кюстендил с 3:0

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки