Аспарухов: Феновете не трябва да участват в избора на ръководители и треньори

"Ще дойде много скоро времето, когато и Левски, и ЦСКА ще се върнат на своите места"

Аспарухов: Феновете не трябва да участват в избора на ръководители и треньори

Синът на легендарния Георги Аспарухов - Андрей, сподели мнението си за моментното състояние на сините. В интервю за телевизия Би Ай Ти от Съединените щати Анди изказа и мнението си за мястото на феновете в управата на Левски. В момента Аспарухов работи в академията на Ню Ингланд Ръш в Бостън.

 

Спомените за баща му

 

45 години са много голям период от Време. За съжаление това е целият мой живот. Бях много малък, когато моят баща почина. Това, което мога да кажа, че и дори след толкова много години хората не само че не са го забравили, а се е превърнало като някаква инерция и неговата популярност непрекъснато се увеличава.

 

За моментното състояние на Левски

 

Не съм толкова близо до клуба, разстоянието си казва думата. Идвам си в България на една-две години. Миналата бях безкрайно изненадан и поласкан от поканата да бъда част от откриването на новия сектор, което бе изключително преживяване за мен и съм благодарен на тогавашното ръководство на Левски -на Иво Тонев и на Васил Колев, който бе председател на Тръст "Синя България". Изживяхме със съпругата ми невероятен момент, който се изпитва веднъж В живота. Успях да разговарям с мои бивши колеги, които са по-близо до клуба, за проблемите, които за съжаление мисля, че са повече от хубавите неща. Ще дойде много скоро времето, когато и Левски, и ЦСКА, и двата отбора ще се върнат на своите места.

 

За феновете и участието им в управата

 

Феновете са разликата между Левски и ЦСКА, без да обиждам другите отбори като Лудогорец. Разградчани направиха изключителен отбор за нашите мащаби. Проектът им е много добър и работи успешно. Но това, което имат Левски и ЦСКА, пловдивските Ботев и Локомотив, Берое, смятам, че им дава допълнителна стъпка напред. Левски има изключителни фенове. Лошото е, че това, което забелязвам в последните години, ако мога така да се изразя - нормалният фен, който не е в сектор Б, не е на стадиона. Сега нещата са други. Моето виждане е, че когато отборът започне да си възвръща идентичността, тогава ще се завърне и масовият запалянко с малките деца. Да се превърне ходенето на мач като едно семейно преживяване. Това е първата стъпка, която трябва да се направи, феновете не трябва да бъдат основният двигател, а да бъдат коректив, който да може да оказва влияние на изключително важни неща за решаване, но не трябва да участват в избора на треньор или на ръководител. Това трябва да е работа на професионалистите. Всички фен клубове би трябвало да подпомагат не само клуба Левски, а и да подпомагат всичките привърженици по целия свят. Да обединят хората, да се направи някаква организация да помагат Левски да влиза 8 сърцата на младите хора. Всеки, който е живял дълги години в чужбина, знае, че децата започват да забравят да говорят дори български. С една такава организация децата ще могат да научат историята на любимия клуб, да се гледат паметни мачове, да се събират и да се проследяват и съвременните мачове. Това е основната цел. Всичко друго като събиране на средства и оползотворяването им е Вече второстепенна задача. Но не е маловажно", сподели синът на Гунди.

 

За школата

 

Много хубаво впечатление ми направи работата на Даниел Боримиров в школата. Напреднала е 8 развитието си и тази на стадион "Раковски". Сигурен съм, че вървят по правилен път и нещата ще се оправят. За съжаление една школа като тази в Ловеч - не знаем какво ще се случи с нея. Това са продуктивни школи, които създават и продават футболисти.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки